Polonya: Almanya bize merhamet öğretemez

AB’nin (Avrupa Birliği) göç ile ilgili yeni anlaşmasına eleştiride bulunan Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, "Biz Polonyalılar merhametin ve dayanışma ne olduğunu çok iyi biliriz. Hiç kimse, özellikle de Almanya bize dayanışmayı öğretemez." ifadelerini kullandı.
Mevlüt Peker
|
15 Haziran 2023, Perşembe - 20:11
Polonya: Almanya bize merhamet öğretemez

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Polonya parlamentosunda yaptığı konuşmada ülkenin güvenliğini korumanın en büyük öncelikleri olduğunu ve bu nedenle AB'nin göç anlaşmasına karşı çıkmaya devam edeceklerini ifade etti.

Başbakan Morawiecki, AB ve Alman hükümetinin 2014 ve 2015 yıllarında aldığı yanlış kararlarla göçmenlerin Avrupa sınırlarına girmesine neden olduğunu belirtti. Ayrıca, "Biz Polonyalılar dayanışma ve merhametin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Hiç kimse, özellikle de Almanya, bize dayanışmayı öğretemez. Bize İkinci Dünya Savaşı tazminatı ödemesi gereken Almanya, bizi dayanışmaya çağırma cüretini göstermemelidir" şeklinde konuştu.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Polonya'nın çıkarları doğrultusunda oy kullanma hakkına ve görevine sahip olduğunu vurgulayarak, anlaşmanın Avrupa kültürünü hedef aldığını iddia etti.

AB ülkelerinin içişleri bakanlarının 8 Haziran'da Lüksemburg'da ortak iltica sisteminde reform yapılması konusunda uzlaşmaya vardığı bilgisi verildi. Buna göre, güvenli görülen ülkelerden gelen düzensiz göçmenlerin AB üyesi ülkenin sınırını geçtikten hemen sonra buralarda kurulacak ilk kabul merkezlerinde iltica işlemlerinin yapılması öngörülüyor. Ayrıca, sığınmacıları kabul etmeyen üye ülkelerin ev sahipliği yapan ülkelere kişi başına 20 bin avro ödemesi planlanıyor. Bu uzlaşmaya Polonya ve Macaristan dışında diğer 25 üye ülke destek vermişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2086358/polonya-almanya-bize-merhamet-ogretemez
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.