Arda Güler kimdir?

Fenerbahçe'de forma giyen Milli Takım oyuncusu Arda Güler kimdir? Milli maça damga vuran, çok genç olmasına rağmen yakaladığı başarılar ile şimdiden bir yıldız olan Arda Güler hakkında merak edilenler...
Ankara Masası
|
13 Eylül 2023, Çarşamba - 15:22
Arda Güler kimdir?

Arda Güler, 25 Şubat 2005 tarihinde Ankara'nın Altındağ ilçesinde dünyaya geldi.  Babası Ümit Güler, annesi Serap Güler'dir.

Sol ayağına hakim olan Arda Güler, futbola ilk kez 9 yaşında şehrinin takımı olan Gençlerbirliği altyapısında başladı. Arda Güler, Gençlerbirliği Futbol Okulu'nda henüz 13 yaşındayken yetenekleriyle ön plana çıktı. Güler, burada birçok lig maçında top toplayıcılık yaptı ve "ikibuçukluk" lakabını aldı.

Arda Güler, ilk kez Osmanlıspor-Gençlerbirliği U14 maçında başka bir futbolcuyu izlemek için tribünde yer alan Serhat Pekmezci tarafından fark edildi. Bu maçtan sonra Pekmezci, Fenerbahçe sportif direktörü Damien Comolli ve Başkan Ali Koç'a Arda'nın görüntülerinden oluşan bir DVD gönderdi. Başkan Ali Koç Gençlerbirliği SK başkanı Murat Cavcav ile görüştü ve transferin son günü 20 Şubat 2019'da 150 bin liralık bir bonservis ücreti ve bir miktar sonraki satış payıyla Arda Güler Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Fenerbahçe Kariyeri

Arda Güler, kısa süre sonra ailesiyle birlikte İstanbul'a taşındı ve kulübün U16 takımında oynamaya başladı.2021 yılında U19 takımına alındı ve Tarihler Temmuz 2021'i gösterdiğinde ise Arda Güler Fenerbahçe A takımında forma beklemeye başladı. 

Genç Futbolcu Arda Güler, 13 Ocak 2021 tarihinde Fenerbahçe ile 2.5 yıllık profesyonel sözleşme imzaladı.

Arda Güler, Fenerbahçe formasıyla, U19 Süper Ligi'nde 19 maça çıktı 7 gol, 4 asist ile takımına katkı sağladı. Fenerbahçe, U19 Süper Ligi'ni 6. sırada tamamlayarak play-off oynama şansı yakaladı. Güler, Medipol Başakşehir U19 takımıyla oynanan maçta 3 gol, 1 asist yaptı. Maç 6-0'lık Fenerbahçe galibiyeti ile sonuçlandı. Kasımpaşa U19 takımıyla oynanan üçüncülük maçında ise 1 gol, 2 asist ile takımına katkı sağladı. Fenerbahçe 5-1'lik skorla ligi üçüncü olarak tamamladı. Arda Güler turnuvada play-off gol kralı unvanını aldı.

Yetenekli futbolcu Arda Güler, Fenerbahçe takımıyla 2022-23 sezonunda Türkiye Kupasında şampiyon oldu. 12 Haziran 2023'te 61.kez düzenlenen kupa finalinde Medipol Başakşehir'i  Gürsel Aksel Stadyumunda 2-0 yenerek Fenerbahçe tarihinin 7. kupa şampiyonluğunu kazandı. Arda bu maçta 1 asistle karşılaşmanın en iyi oyuncusu seçildi ve ödülünü aldı.

A Milli Takımı

Başarılı futbolcu Arda Güler,  ilk kez Stefan Kuntz tarafından 16 Kasım 2022 tarihinde İskoçya'yla oynanacak olan hazırlık maçının aday kadrosuna dahil oldu. Bu maçta yedekler arasında yer aldı fakat oyuna girmedi.

19 Kasım 2022 tarihinde Çekya'yla oynanan hazırlık maçının 68. dakikasında oyuna dahil olan genç yıldız, 17 yaşında ilk defa millî futbolcu oldu.

EURO 2024 Elemeleri'nde oynanan,  A Milli Takımımızın Galler'i 2-0 yendiği maça  Arda Güler damga vurdu. 

A Milli Takım'daki ilk golünü atan Arda Güler, A Milli Takım tarihinde resmi maç golü atan en genç oyuncu oldu.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2086970/arda-guler-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.