Yerel seçime girecek olan Demokrat Parti’de adaylar da netleşiyor

Demokrat Parti, yerel seçimlere kendi amblem ve logosuyla girmeye hazırlanıyor. Bu tavrı İstanbul milletvekili Cemal Enginyurt sosyal medyadan duyurmuştu. İl Başkanları’nın tamamı da bu kararı destekliyor.
Ersin Küçükbarak
|
22 Haziran 2023, Perşembe - 12:06
Yerel seçime girecek olan Demokrat Parti’de adaylar da netleşiyor

TBMM 28. Dönem  milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından gözler yerel seçime çevrildi.

Türkiye 31 Mart 2024’te belediye başkanlarını belirlemek için sandığa gidecek.

Bu seçimlerde Millet İttifakı’nın tavrı da merak ediliyordu.

İttifak ortaklarından Demokrat Parti’de seçime kendi logo ve amblemiyle girme kararı ağır bastı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İl Başkanları ile Ankara’da toplandı.

Toplantıda tüm il başkanları seçime kendi başına girilmesi noktasında uzlaştı.

“Doğru adaylarla, kazanan Demokrat Parti olacak”

İstanbul milletvekili Cemal Enginyurt da geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan“Demokrat Parti 78 yıllık siyasi bir gelenek. Yerel seçimlere Kırat logosu ile girme kararı,tarihi sorumluluğun gereğidir. Kaç oyu var? Ne alacak? Boş geçin bunları. Belediye Başkanı olmak için,beldesinde sevilen insan olmak yeter. Doğru adaylarla, kazanan Demokrat Parti olacak.” açıklaması yapmıştı.

Dün de Ankara İL başkanı Erkin Delikanlı yaptığı paylaşımda, başkentlilere “aday olun” çağrısı yaptı.

“Kırat’ı şahlandıralım, Ankara’yı gerçek merkez sağ belediyeciliği ile tanıştıralım”

Delikanlı şunları yazdı:

“ 77 yıl önce köylüyü başında taşıyan, Türkiye’yi en ücra köye kadar yollarla birbirine bağlayan Menderes’in Demokrat Partisi oldu. Ereğli Demirçelik’ten İstanbul Boğaz Köprüsü’ne ve Keban Barajı’na kadar eserler kazandıran Demirel’in Adalet Partisi oldu. Türkiye’nin ufkunu açan ve çağ atlatan Özal’ın Anavatan Partisi oldu. Sosyal yardımlarla dar gelirliyi ayakta tutan, orta direği ev ve araba sahibi yapan, milletçe zenginleşmenin önünü açan, milliyetçiliğin ve muhafazakarlığın adresi hep MERKEZ SAĞ oldu. Başarmak bizim siyasi genlerimizde, mazimizde var. “Kırk satır mı kırk katır mı” diyen, sizi yalnızca iki seçeneğe mahkum ilan edenlere inanmayın. Hiç kimseye mahkum değilsiniz. Çünkü “Biz Varız” Haydi o zaman Ankara! Hem büyükşehirde hem 25 ilçede ayağa kalkalım, sorumluluk alalım. Dürüstlüğü, çalışkanlığı, vizyonu ile topluma örnek ve önder olacak, sevilen adaylarla yola koyulalım. Şaibesiz, tertemiz isimlerle demokrasi hamlemizi yerelden başlatalım. 31 Mart 2024’te başkentli çocukları, gençleri, kadınları, öğrencileri, işçileri, işsizleri,esnafı, köylüsü için proje seferberliği başlatalım. Ankara’yı yatırımlarla buluşturalım, hem merkezi hem köyleri kalkındıralım. Sosyal yardımları gerçek sahiplerine ve yeterince ulaştıralım. “Ben varım” diyenler sizleri Demokrat Parti çatısı altına bekliyoruz. Aday olmaktan korkmayın! Kırat’ı şahlandıralım, Ankara’yı gerçek merkez sağ belediyeciliği ile tanıştıralım”

İBB için Cemal Enginyurt, ABB için Erkin Delikanlı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Cemal Enginyurt, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı’nın ismi ön plana çıktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de DP Genel İdare Kurulu üyesi Ozan Demirtaş’ın düşünüldüğü öğrenildi.

İlay Aksoy için dikkat çeken bölge

Suriyeli sığınmacılarla ilgili yaptığı açıklamalarla dikkati çeken DP Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy’un ise İstanbul’da sığınmacıların nüfusunun yoğun olduğu bölgelerden biri olan Fatih Belediyesi için düşünüldüğü belirtildi.

Öte yandan DP’nin genç isimlerinden iş insanı Cenk Küpeli’nin de İstanbul’da Bakırköy ilçesinden DP Kırıkkale İl Başkanı Tolga Ersan’ın da Kırıkkale’den aday gösterileceği kaydediliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2087207/yerel-secime-girecek-olan-demokrat-partide-adaylar-da-netlesiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.