Faik Öztrak'tan faiz açıklaması!

Faik Öztrak, Merkez Bankası'nın faiz arttırma kararına ilişkin, "Bir yandan seçim harcamalarında gaza basıyorsunuz. Bir yandan faiz artırıyorsunuz. Bir elinizle yaptığınızı, öbür elinizle bozuyorsunuz. Elinizdeki sınırlı kurşunu boşa atıyorsunuz" ifadelerini kullandı.
Ecem Çetin
|
22 Haziran 2023, Perşembe - 17:35
Faik Öztrak'tan faiz açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Öztrak, Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 8.5’dan yüzde 15’e yükseltmesine ilişkin, "Merkez Bankası çok beklenen faiz kararını verdi. Politika faizini 15 puana çıkardı. Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklendi. Ortaya güven uyandıran, sağlam çapalarla tahkim edilmiş, bir program konmadan, enflasyonu düşürme konusunda, ilk cephane korkarım boşa harcandı. Böyle giderse bunlar daha çok faiz artırırlar. Milleti daha yüksek işsizliğe, pahalılığa mahkum ederler." ifadelerini kullandı. 

Faiz artışının tek başına enflasyonu düşürmeye yetmeyeceğini söyleyen Faik Öztrak, şunları söyledi;

"Elinizdeki sınırlı kurşunu boşa atıyorsunuz"

"Bir yandan seçim harcamalarında gaza basıyorsunuz. Bir yandan faiz artırıyorsunuz. Bir elinizle yaptığınızı, öbür elinizle bozuyorsunuz. Elinizdeki sınırlı kurşunu boşa atıyorsunuz.

"Aspirin tedavisi ve pansumanın ötesine geçmez"

Tekrar söylüyoruz, bütüncül, güçlü çapalara sahip bir program olmadan bu iş gitmez. Yaptıklarınız Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan, AK Parti Genel Başkanının akıl dışı politikalarla viraneye çevirdiği ekonomiyi sağlığına kavuşturmaz. Aspirin tedavisi ve pansumanın ötesine geçmez. İşe de yaramaz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2087252/faik-oztraktan-faiz-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.