Erbakan’dan “Emeklilerimize de refah payı istiyoruz” çağrısı

Yeniden Refah Partisi (YRP) lideri Muhammed Ali Fatih Erbakan, “Emeklilerimize de refah payının verilmesi ve insanca yaşayabilecekleri asgari şartların sağlanması milyonlarca emeklimizin ve ailelerinin haklı beklentisidir” diye konuştu.
Mevlüt Peker
|
06 Temmuz 2023, Perşembe - 18:40
Erbakan’dan “Emeklilerimize de refah payı istiyoruz” çağrısı

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, partinin memurların enflasyona ezdirilmemesi amacıyla yapılanları desteklediğini ifade etti. Erbakan, emeklilerin de enflasyona karşı ezilmemeleri için refah payının emeklilere de verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Memurlara yapılacak zam oranının belirlenmesinin ardından emeklilere ilişkin herhangi bir düzenleme olmamasının kendilerini üzdüğünü belirten Erbakan, "SSK ve BAĞ-KUR emeklilerimiz, alacakları zam için TÜİK'in açıklayacağı enflasyon rakamlarını bekliyor. Sadece yüzde 19,77 olarak açıklanan 6 aylık enflasyon oranında zam yapılması, emeklilerimizin enflasyona ezdirilmesi anlamına gelecektir. Bu zam sadece kök aylıklara uygulanacak olması da sorunun başka bir yönüdür. Milyonlarca emeklimizin bu yıl da açlık sınırının altında yaşaması büyük bir hata olur. Seyyanen zam sadece memurlarımıza yapılırken, milyonlarca memur emeklisini kapsamamaktadır." şeklinde konuştu.

"Açlık sınırının altındaki emeklilere de seyyanen zam yapılmalıdır"

Erbakan, açlık sınırının altında yaşayan emeklilerin de memurlar gibi seyyanen zamı hak ettiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Emeklilerimiz ayrımcılığa maruz kalmayı hiç hak etmiyor. Yeniden Refah Partisi olarak hükümetimize, emeklilere memurlara verildiği gibi refah payının verilmesini, eski ve yeni emeklilere uygulanan aylık bağlama oranları farklılıklarının giderilmesini, bu haksızlığın sona erdirilmesini ve milyonlarca vatandaşımızın beklediği kademeli emeklilik düzenlemesinin bir an önce çıkarılması çağrısında bulunuyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088862/erbakandan-emeklilerimize-de-refah-payi-istiyoruz-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (3)

Yorumunuz İletilmiştir.
Gonul Gul
08 Temmuz 2023, 09:32
Toplu sozlesmeden dolayı memur emeklisine memurla aynı haklara sahiptir memura seyyanen verilen zam memur emeklisine de verilmek zorundadır.Biz sadaka istemiyoruz yıllardın bizden kelimeni istiyoruz.
Gonul Gul
08 Temmuz 2023, 09:35
Memur emeklisine memurla aynı haklara sahiptir.Bundan dolayı memur emeklisine de seyyanen zam yapılmalıdır.Demokrasinin olduğu ülkelerde haklara riayet edilir haklarımızın verilmesini bekliyoruz.
karaman
12 Temmuz 2023, 12:07
Erdoganin yalakasi