Abdullah Özdemir kimdir?

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olan ve Bağcılar Belediye Başkanı seçilen Abdullah Özdemir kimdir? Ak Parti Bağcılar İlçe Gençlik Kolları Başkanı olarak görevde bulunana Abdullah Özdemir nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
08 Temmuz 2023, Cumartesi - 09:38
Abdullah Özdemir kimdir?

Abdullah Özdemir, 1983 yılında Kastamonu'da dünyaya geldi. Özdemir, öğrenimini  Yıldız Teknik Üniversitesinde İnşaat Mühendisliği bölümü ve yüksek lisans eğitimini İstanbul Kültür Üniversitesinde tamamlayarak mezun oldu. 

Siyasi kariyeri

Abdullah Özdemir, siyasi kariyerine 2006 yılında  Bağcılar İlçe Gençlik Kollarına üye olarak adım atmıştır. Özdemir, 2007 yılında 2. Olağan ve 2011 yılında düzenlenen 3. Olağan İlçe Gençlik Kolları Kongrelerinde Gençlik Kolları İlçe Başkanlığına seçildi. 2013 yılına kadar Bağcılar İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevini sürdüren Özdemir, 2014 yılında Ak Parti Bağcılar Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi. Özdemir, Bağcılar Belediye Meclisinde  AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Teşkilatlanma ve Çevre Şehircilik ve Kültür kollunda görevlerde bulundu. 

Abdullah Özdemir, 2022 yılında eski Bağcılar Belediye Başkanının görevden ayrılmasıyla Bağcılar Belediye Meclisinin yapmış olduğu seçimle belediye başkanlığı görevine getirildi. En genç belediye başkanlarından biri olan Özdemir, günümüzde bu görevini halen sürdürmektedir.  

http://www.ankaramasasi.com/haber/2089102/abdullah-ozdemir-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.