Hakan Han Özcan'dan Mansur Yavaş'a maaş eleştirisi

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, belediye personeline hak ettiği maaşların verilmediğini belirterek ABB Başkanı Mansur Yavaş'a "Aradan geçen 1650 günde Ankara için hiçbir proje üretmediniz. Şehir şehir gezerek asli görevinizi unutup “Cumhurbaşkanı Yardımcılığı” hayali kurdunuz. Geldiğimiz noktada kendi beceriksizliğiniz yüzünden ABB iflas etti, maaş ödeyemez bir duruma geldi ve siz bu durumu bugüne kadar yok saydığınız, saygı duymadığınız, Büyükşehir Belediye Meclisine yüklemeye çalışıyorsunuz." eleştirisinde bulundu.
Ankara Masası
|
14 Temmuz 2023, Cuma - 17:26
Hakan Han Özcan'dan Mansur Yavaş'a maaş eleştirisi

Ankara siyasetinin sıcak gündemi Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) çalışanlarına yeteri kadar maaş verilmediği tartışmalarıyla alevlendi.

ABB Meclisi'nin temmuz ayı toplantılarında konu hararetli bir şekilde tartışılırken AK Parti cephesi personele gerektiği kadar zam yapılmadığını iddia etti. ABB cephesi ise güncelleme yapılacağını belirterek savunma yaptı.

Öte yandan ABB yönetimi, personel maaşlarına zam yapabilmek için Meclis'ten kredi talebinde bulundu.

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın talebine ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, AK Parti Grubu’nun Yavaş’ın talebine ret oyu kullanacağını açıkladı.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından daha sonra sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Hakan Han Özcan şunları yazdı:

"Hiçbir ülkede ulaşım işletmeleri kâr etmez"

Ankara Büyükşehir Belediyesinde çalışan emekçi kardeşlerim;

Sn Mansur Yavaş, 2019 yılında başkanlık koltuğuna oturduğunuzda ilk 100 günde 136 milyon bütçe fazlası verdik diyerek algıyı başlattınız.

Yayınladığınız 100 gün kitapçığında ASKİ’nin toplam borcu 482 milyon, EGO’nun toplam borcu ise 3 milyar olarak görünüyor.

Şimdi yeni bir algı ve kendi beceriksizliğinizi kapatmak için belediye çalışanlarına sms göndererek, EGO’nun aylık 300 milyon zarar ettiğini, maaş artışları için belediye meclisinden yetki isteyeceğinizi söylediniz.

Hiçbir ülkede ulaşım işletmeleri kâr etmez, kamu hizmeti kâr amacı gütmez, sistemli bir şekilde çalışarak bunu asgari düzeye indirir ve bu zararı hiç bir zaman çalışan personelin sırtına yüklemez.

"Büyükşehir Belediye Meclisine yüklemeye çalışıyorsunuz"

Sn. Mansur Yavaş, biz AK Parti Grubu olarak bugüne kadar size 17 milyar borçlanma yetkisi verdik, Ankara için yapılacak her projede hiçbir zaman red oyu kullanmadık, aradan geçen 1650 günde Ankara için hiçbir proje üretmediniz, şehir şehir gezerek asli görevinizi unutup “Cumhurbaşkanı Yardımcılığı” hayali kurdunuz, geldiğimiz noktada kendi beceriksizliğiniz yüzünden ABB iflas etti, maaş ödeyemez bir duruma geldi ve siz bu durumu bugüne kadar yok saydığınız, saygı duymadığınız, Büyükşehir Belediye Meclisine yüklemeye çalışıyorsunuz.

Büyükşehir Belediyesinde çalışan emekçi kardeşlerim; şunu bilmelisiniz ki bugüne kadar sizlerin hakkını yiyen Mansur Yavaş ve yönetimi sizlerin hakkıyla, sizlere yapmaları gereken zamları yapmayarak, sizin hakkınız olanı vermeyerek kendi yandaşlarını belediyede istihdam etti. Bunu en iyi siz biliyorsunuz, çalıştığınız ortamda oturacak sandalye bulamayacak duruma geldiniz, çalışma şartlarınızı yakından takip ediyorum, biraz daha sabretmenizi istiyorum. AK Parti belediyeciliği ile yeniden hak ettiğinizi fazlasıyla alacaksınız, sizlerden ricam şu; kendi beceriksizliğini algılarla kapatmaya çalışanlara itibar etmeyiniz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090070/hakan-han-ozcandan-mansur-yavasa-maas-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.