Ticaret Bakanlığı'ndan 2. el araç satış fiyatıyla ilgili yeni karar

Ticaret Bakanlığı, ikinci el motorlu kara taşıtlarının, üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanması 1 Ocak 2024 tarihine kadar yasaklandığını duyurdu.
Onur Çetinkaya
|
21 Temmuz 2023, Cuma - 09:30
Ticaret Bakanlığı'ndan 2. el araç satış fiyatıyla ilgili yeni karar

Ticaret Bakanlığı ikinci el araç satışlarına ilişkin yeni bir kararı açıkladı.

Buna göre, "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte yapılan değişiklik ile ikinci el motorlu kara taşıtlarının, üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanması 1 Ocak 2024 tarihine kadar yasaklanmıştır. denildi.

İlan sayısının 5 binin altına düştü

İlan platformları üzerinden yayımlanan ve düzenlemeye aykırılık teşkil edebilecek toplam ilan sayısının 20 binin üzerinde olduğu, yapılan kamuoyu bilgilendirmeleri sonucunda bu sayının 15 Temmuz'dan itibaren 7 bin seviyelerine gerilediği gözlemlendi. 

Yapılan son incelemede, alınan düzenlemeye aykırılık teşkil edebilecek toplam ilan sayısının 5 binin altına düştüğü anlaşıldı. 

Para cezası uygulanacak

Düzenlenen kısıtlamaya aykırılık teşkil ettiği tespit edilen ilanları veren gerçek ve tüzel kişiler hakkında ilan başına 300.000 TL’ye kadar idari para cezası uygulanacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090933/ticaret-bakanligindan-2-el-arac-satis-fiyatiyla-ilgili-yeni-karar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.