Belarus helikopterleri, Polonya hava sahasına girdi

Polonya hava sahasına iki helikopterinin izinsiz giriş yaptığı Belarus ile ilgili NATO bilgilendirildi. Polonya, askeri helikopterlerin hava sahası ihlali sebebiyle Belarus Maslahatgüzarı'nı Bakanlığa çağırdı.
Mevlüt Peker
|
01 Ağustos 2023, Salı - 23:03
Belarus helikopterleri, Polonya hava sahasına girdi

Polonya sınırında eğitim uçuşu yapan Belarus helikopterlerinden ikisi Polonya hava sahasını ihlal etti. Polonya Savunma Bakanlığı konuya ilişkin olarak NATO'yu bilgilendirirken, Polonya Dışişleri Bakanlığı da Belarus Büyükelçisi'ni acil olarak Bakanlığa çağırdı.

Polonya'ya ait 2 helikopter, eğitim uçuşu sırasında Belarus hava sahasını ihlal etti. Polonya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Polonya komutanları tarafından yapılan incelemelerde 2 Belarus helikopterinin Brest Voyvodalığı'nda yer alan Kamyanets bölgesinde Polonya hava sahasını ihlal ettiğinin belirlendiği aktarıldı. Söz konusu helikopterlerin çok alçak irtifada uçmaları nedeniyle radar sistemleri tarafından tespit edilemediği belirtilen açıklamada, konuya ilişkin olarak NATO'nun bilgilendirildiği aktarıldı.

Belarus Savunma Bakanlığı tarafından öğle saatlerinde yapılan açıklamada ise eğitim uçuşu hakkında Belaruslu yetkililerin Polonya tarafını bilgilendirdiği, söz konusu uçuşların Polonya hava sahasını ihlal etmeden tamamlandığı bildirilmişti.

Polonya Dışişleri Bakanlığı, hava sahası ihlali ile ilgili Belarus Büyükelçisi'ni acil olarak Bakanlığa çağırdı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Polonya Dışişleri Bakanlığı sert bir biçimde protestosunu iletti ve Belarus tarafını olaya ilişkin derhal ve detaylı şekilde açıklama yapmaya çağırdı. Polonya tarafı, söz konusu olayın Belarus-Polonya sınırındaki gerilimi tırmandırmanın bir başka unsuru olarak algıladığının altını çizdi. Polonya, Belarus'un bu tür faaliyetlerden kaçınmasını bekliyor." denildi.

Hava sahası ihlali net olarak fotoğraflandı

Polonya Savunma Bakanlığı hava sahasının ihlal edildiğine ilişkin saatler sonra açıklama yaparken, Belarus helikopterlerinin Kamyanets üzerinde uçtuğu anlar ise bölgedeki vatandaşlar tarafından fotoğraflandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092483/belarus-helikopterleri-polonya-hava-sahasina-girdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.