Ukrayna: Erdoğan, bunu yapabilecek tek lider!

Ukrayna’dan yapılan açıklamada, “Erdoğan, Putin'in tahıl anlaşmasına dönmesini sağlayabilecek tek lider” denildi.
Mevlüt Peker
|
03 Ağustos 2023, Perşembe - 20:42
Ukrayna: Erdoğan, bunu yapabilecek tek lider!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'na döndürebilecek tek lider olduğunu dile getirdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Ukrayna devlet ajansı Ukrinform'a yaptığı açıklamada, Rusya'nın anlaşmayı durdurduğunu hatırlatarak, Ukrayna'nın Türkiye ile Putin'in bu anlaşmaya dönmesi konusunda etkileşimde olduğunu vurguladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba şunları kaydetti:

"Ukrayna, Putin'in Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'na dönmesi için Erdoğan ile koordinasyon halinde. Erdoğan da bu konuda Zelenskiy ile koordinasyon içinde. Bu, karşılıklı çıkarlarımıza hizmet ediyor. Erdoğan, Putin'in anlaşmaya dönmesini sağlayabilecek tek lider."

Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın küresel gıda fiyatları üzerindeki etkisini azaltmak amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) himayesinde düzenlenen bir törende, 22 Temmuz 2022'de İstanbul'da imzalanmıştı.

Ancak Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, 17 Temmuz'da yaptığı açıklamada, anlaşmanın süresinin dolmasının ardından Rusya'nın anlaşmayı durdurduğunu belirtmişti ve "Tahıl koridoru anlaşması fiilen son buldu, durduruldu. Rusya, ilgili şartlar uygulanır uygulanmaz derhal tahıl anlaşmasına geri dönecek. Anlaşmanın Rusya ile ilgili kısmı yerine getirilmedi." demişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092799/ukrayna-erdogan-bunu-yapabilecek-tek-lider
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.