Dünya alarma geçti!

Koronavirüs salgını son dönemde azalsa da etkisini gösteriyordu. Dünya genelinde rahatlama yaşanırken ortaya çıkan ve hızla yayılan yeni varyant endişe yarattı.
Onur Çetinkaya
|
08 Ağustos 2023, Salı - 12:22
Dünya alarma geçti!

2020 yılında Çin'de başlayan Covid-19 salgını dünyada çok sayıda can aldı.

Aşılar umut olsa da hastalığın tamamen geçmesine engel olamadı. Dünya Sağlık Örgütü geçtiğimiz sene Koronavirüsün grip kategorisine alındığını açıkladı.

Yeni kabus Eris 

1 yıldır rahat bir nefes alan dünya yeni bir varyantla karşı karşıya. İngiltere'de geçtiğimiz hafta ortaya çıkan Eris adı verilen yeni varyant endişe yarattı.

Ülkede Covid vakalarının arttığı belirtilirken  son dönemde kayda geçen 4 bin 396 solunum hastalığı vakasının yüzde 5,4'ünün COVID-19 teşhisi aldı açıklandı.

Türkiye'de görüldü mü? 

Eris, şimdiden Asya'daki COVID vakalarının yaklaşık yüzde 20'sini, Avrupa'dakilerin yüzde 10'unu ve Kuzey Amerika'dakilerin de yüzde 7'sini oluşturuyor. İsrail de yeni varyanttan etkilenenler arasında. Yetkililer, 24 Temmuz itibarıyla İsrail'deki en az 18 vakada bu varyantın tespit edildiğini söylüyor. Dünya genelinde ise toplam 36 ülkede 2 binden fazla vakadan bu varyant sorumlu. Varyantın Türkiye'de görülüp görülmediğine dairse henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Tedbirli olun

Uzmanların varyantın paniğe neden olacak bir seviyede olmadığını belirtse de DSÖ bir kez daha tedbirli olma konusunda uyardı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093540/dunya-alarma-gecti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.