Kahramanmaraş'ta temeller atıldı

Kahramanmaraş'taki kentsel dönüşüm temel atma töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katılımıyla gerçekleşti. Erdoğan, "İlk 1 sene içerisinde 319 bin konutu hak sahiplerine teslim etmeyi hedefliyoruz." dedi.
Onur Çetinkaya
|
10 Ağustos 2023, Perşembe - 14:57
Kahramanmaraş'ta temeller atıldı

6 Şubat depreminin merkezi Kahramanmaraş'ta yaralar sarılıyor. Şehir yeniden ayağa kaldırılıyor.

Felaketin yaşandığı Kahramanmaraş'ta binalar yeniden inşa edilmesi için temeller atıldı.

Kentsel dönüşüm temel atma töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katılımıyla gerçekleşti.

"1 yıl içinde 319 bin konut teslim edilecek"

Depremin ardından şehrin büyük bir bölümünün yıkıldığını dile getiren Erdoğan, evlerin kısa sürede yapılmasına dair cümlesini bir kez daha yineledi.

Erdoğan, "Burada yapılması gereken konut 19.418’dir. Köy evleri ile birlikte 29.047’ye ulaşıyor bu rakam. İlk 1 sene içerisinde 319 bin konutu hak sahiplerine teslim etmeyi hedefliyoruz. Diğer tüm sözlerimiz gibi bu sözümüzü de tutacağız." dedi.

"15 Ağustos'a kadar çadır kalmayacak"

180 bin konut ihalesinin yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı, "Depremin yıktığı şehirlerimizi daha ferah bir şekilde inşa edeceğiz. 15 Ağustos'a kadar çadırda kalanları konteynere yerleştireceğiz. " ifadelerini kullandı.

Muhalefete eleştiri 

Türkiye’deki muhalefet anlayışı doğrudan insan hayatını ilgilendiren bu meseleyi bile engellemeye kalktı diyen Erdoğan, "Rantsal dönüşüm diyerek projelere kara çaldılar.  Kentsel dönüşüm projelerini durdurmak için söylenmedik yalan atılmadık iftira bırakmadılar. Biz bunları beceriksizliklerine yorduk ama son seçim sürecinde meselenin bu kadar masum olmadığını anladık. Burada işbilmezlik değil halk düşmanlığı vardır." diye konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093866/kahramanmarasta-temeller-atildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.