Deva Partili Şahin’den MHP’li Yalçın’a “sarhoş” iması

Deva Partisi Sözcüsü İdris Şahin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın Deva Partisi Genel Başkanı Ali babacan için kullandığı tanımlamaya tepki gösterdi. Sarhoş imasında bulunan Şahin, “Bir bakın tweetin atıldığı saat dilimine ve Semih Yalçın’ı tanıyanlar o saatte nasıl bir haleti ruhiye içerisinde olduğunu gayet net, iyi bilirler” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
22 Ağustos 2023, Salı - 16:30
Deva Partili Şahin’den MHP’li Yalçın’a “sarhoş” iması

Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimlerini geride bırakan Türkiye yerel seçim atmosferine giriyor.

TBMM tatilde olmasına rağmen siyaset sosyal medya üzerinden ısınmaya devam ediyor.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın paylaştığı tweette kullandığı kelimeler tartışma yarattı.

Yalçın, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu için siyasi nezaket açısından tartışılacak benzetmeler kullandı.

"Beleş Ali, Asalak Ahmet, Tufeyli Temel..."

Semih Yalçın, “Son seçimlerde ortaya çıkan sonuçların objektif tahlili, bir hakikati daha bizlere sunmaktadır: Milletimiz; CHP’yi dolandırarak partilerine TBMM’de bedavadan koltuk kazandıran Beleş Ali, Asalak Ahmet, Tufeyli Temel gibi siyaset vurguncularının demokrasimize verdiği zararları telafi etmek için çoktan harekete geçmiştir” dedi.

Buna yanıt gecikmedi.

"Tükürdüğünü yalayanın temiz bir dile sahip olmasını beklemek beyhudedir"

Saadet Partisi Grup Başkanvekili ve  İstanbul Milletvekili Bülent Kaya, “Hakareti siyasetinin dili haline getirmiş olandan ne ülkeye ne de mensubu olduğu camiaya bir fayda gelir. Tükürdüğünü yalayanın temiz bir dile sahip olmasını beklemek beyhudedir” sözleriyle Yalçın’a yanıt verdi.

Deva Partisi Sözcüsü İdris Şahin ise Ankara Masası Gündem programında bunu değerlendirirken Semih Yalçın’a “sarhoş” imasında bulundu.

"Tweetin atıldığı saat dilimine bakın"

Şahin, “Böyle bir üslup siyasette kabul edilebilir mi? Karşınızdaki muhataplarınız bırakın siyasi parti genel başkanı olmalarını bir insan en nihayetinde. Ve tweetin atildığı saat dilimi çok önemli. Hangi saatte atılmış sayın Yalçın burada milletimizin takdirine bırakıyorum. Bir bakın tweetin atıldığı saat dilimine ve Semih Yalçın’ı tanıyanlar o saatte nasıl bir haleti ruhiye içerisinde olduğunu gayet  net, iyi bilirler. Dolayısıyla bizim böyle kötü dille siyaset kurumunu aşağılayan, siyaset kurumunun seviyesini düşüren bir üsluba karşı verilecek en ufak bir cevabımız yok” şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2095579/deva-partili-sahinden-mhpli-yalcina-sarhos-imasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.