Süre doldu! Fransa’nın büyükelçiliğinde olağanüstü önlem

Nijer’de cunta yönetiminin Fransız elçiye verdiği 48 saatlik süre doldu ancak Nijer’deki konumunu korumak isteyen Fransa yönetimi büyükelçisini çekmedi. Elçilik etrafından olağanüstü güvenlik önlemi alındı.
Mevlüt Peker
|
27 Ağustos 2023, Pazar - 22:48
Süre doldu! Fransa’nın büyükelçiliğinde olağanüstü önlem

Nijer, Fransa'nın Niamey Büyükelçisi Slyvain Itte'ye ülkeden ayrılması için 48 saat süre tanımıştı. Nijer Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen bu 48 saatlik süre sona erdi.

Yerel kaynaklar, Niamey'deki Fransız Büyükelçiliği çevresinde güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve bu bölgeye yaklaşılmasına izin verilmediğini belirtiyor.

Fransa, askeri yönetimi tanımadığını ve Itte'nin Nijer'de kalmaya devam edeceğini açıklamıştı.

Itte'nin ülkeden ayrılmaması durumunda, büyükelçilik rezidansının elektrik ve su hizmetlerinin kesilebileceği ifade ediliyor.

Nijer'de 26 Temmuz'da meydana gelen askeri darbe sonucunda, Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum'un görevine son verilmiş ve yönetim askeri birlikler tarafından ele geçirilmişti. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Abdurrahmane Tchiani, 28 Temmuz'da geçiş hükümeti lideri olarak atanmıştı. CNSP isimli geçiş hükümeti, 7 Ağustos'ta Lamine Zeine'yi başbakan olarak atamış ve 10 Ağustos'ta asker ve sivillerden oluşan kabineyi duyurmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096418/sure-doldu-fransanin-buyukelciliginde-olaganustu-onlem
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.