Serhat Oğuz uyarmıştı! İsale hattı su sızdırmaya başladı

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, 27 Ağustos’ta Dağyaka Hafriyat Döküm Sahası’na giderek, hafriyat döküm çalışmalarının derhal durdurulması gerektiği, aksi takdirde Ankara’nın içme suyunu destekleyen ana isale hattının patlayacağı uyarısında bulunmuştu. Binlerce ton hafriyat baskısına dayanamayan isale hattının su sızdırmaya başladığı görüldü.
Mevlüt Peker
|
20 Eylül 2023, Çarşamba - 19:32
Serhat Oğuz uyarmıştı! İsale hattı su sızdırmaya başladı

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, 27 Ağustos’ta bölge muhtarlarını yanına alarak sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında Ankara’nın içme suyunun tehlikede olduğunu söylemiş ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ı uyarmıştı.

ASKİ yetkililerinin derhal müdahalede bulunması ve Dağyaka Hafriyat Döküm Sahası’ndaki hafriyat döküm işlemlerinin durdurulması gerektiği uyarısında bulunan Serhat Oğuz, bir dakika bile kaybedecek zaman olmadığını belirterek, aksi halde Ankara’ya içme suyu sağlayan ana isale hattının patlayacağını söylemişti.

Başkan Serhat Oğuz şu uyarılarda bulunmuştu:

“ASKİ yetkililerini göreve davet ediyorum. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’a buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen tedbirinizi alın. Büyük bir tehlike kapımızı çalabilir. Karşıda gördüğünüz alanlar ABB’nin binlerce metreküp dökümünü, hafriyatını yaktırdığı yer. Burası Dağyaka Hafriyat Döküm Sahası. Biz şu anda Dağyaka ile Saray’ın kesiştiği noktadayız. Yani solumuzda Ankara’nın çok yoğun bir sanayi bölgesi, Saray Bölgesi. Bu tarafta Dağyaka bölgesi var. Oğuzhan muhtarım Dağyaka’nın muhtarı. Hamdi muhtarım da Saray’ın muhtarı. Şimdi buradaki tehlike ne biliyor musunuz? Oğuzhan muhtarım buradaki tehlikeyi anlatsın. Çünkü araziyi en çok gözlemleyen o. Arazide zaman zaman gördüğümüz çatlaklar var. Şu fabrikanın direklerini görüyor musunuz? Nasıl yamulduğunu görüyor musunuz? Yukarıdaki arazi döküm sahası olarak kullanıldığı için zemine binlerce tonluk baskı yapıyor ve bu zemin şu an üzerinde bulunduğumuz zemini aşağı doğru kaydırıyor. Burası Ankara ana isale su hattının geçtiği yer. Kurtboğazı’ndan Ankara’nın içme suyunun taşındığı borunun üstündeyiz şu anda.”

Serhat Oğuz’un tehlikenin boyutunu anlatmasını istediği mahalle muhtarı ise “Toprak baskı altında olduğu için boru hattı tehlike altında. Borunun biri patladı. Şu anda akıyor. Hatlardan bir tanesi, küçük olan patladı ve akıyor. Buradaki araziler dümdüzdü. Buradaki tepelik yer yoktu. Arkada yolumuz vardı. Yol falan hiçbir şey kalmadı.” demişti.

Başkan Oğuz, “Yol dümdüzdü. Yani yol katlandı ve tepelik oluştu. Yani hamur gibi toprak katlanarak bu tarafa doğru geliyor. Arazi erozyona uğradı. Ama sıkıntı şu: Bunun altından ABB’nin, ASKİ’nin ana isale hattı geçiyor. Zemine doğru bu boruyu kaldırıp atacak. Burada tedbir almazsanız Ankara’nın içme suyunun beslendiği ana isale hatlarından bir tanesi patlayacak. Derhal Dağyaka Hafriyat Döküm Sahası durdurulmalı. Eğer durdurulmaz, oraya binlerce ton hafriyat dökülmeye devam edilirse, zaten binlerce tonluk basınç bu noktayı aşağı doğru oynatıyor. Bu zemindeki ana isale hattı patlayacak. Bunun işaretlerini zaten şebeke vermeye başlamış. Lütfen tedbirinizi alın.” ifadelerini kullanmıştı.

Su sızmaya başladı

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un 24 gün önce uyardığı ana isale hattından bugün su sızmaya başladığı görüldü. Korkulan ise hattın binlerce ton baskıya daha fazla direnç gösteremeyerek patlaması. Suyun bugün sızmaya başladığı bilgisini veren bölgedeki yetkililer, kısa zamanda önlenemez noktaya gelebileceğine yönelik kaygılarını dile getirdi.

İşte o görüntüler ve Başkan Serhat Oğuz'un 24 gün önce yaptığı o uyarı...

http://www.ankaramasasi.com/haber/2100589/serhat-oguz-uyarmisti-isale-hatti-su-sizdirmaya-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.