Ankara’da TÜBİTAK-SAGE tesisinde patlama: 1 ölü

Ankara Valiliği, Mamak ilçesinde bulunan TÜBİTAK-SAGE (Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü) tesisinde atık kimyasallardan kaynaklandığı değerlendirilen bir patlamanın meydana geldiği duyurusunda bulundu. Ankara Valiliğinin açıklamasında, patlama sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Mevlüt Peker
|
25 Eylül 2023, Pazartesi - 18:04
Ankara’da TÜBİTAK-SAGE tesisinde patlama: 1 ölü

Başkent Ankara’nın Mamak ilçesine bağlı Gökçeyurt Mahallesi’nde yeyr alan TÜBİTAK-SAGE (Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü) tesisinde saat 16.40 dolaylarında şiddetli patlama meydana geldi. Atık kimyasal kaynaklı olduğu değerlendirilen patlama sebebiyle 1 kişi yaşamını yitirdi.

Adli ve idari inceleme başlatıldı

Patlama ile ilgili Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Mamak/Gökçeyurt mahallesinde bulunan TÜBİTAK SAGE tesisinde saat 16.40'da atık kimyasallardan kaynaklandığı değerlendirilen patlama sonucunda bir vatandaşımız olay yerinde eks olmuştur. Gerekli adli ve idari inceleme derhal başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

Murat Köse: 1 can kaybı var, yaralı yok

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de sosyal medya platformu X’teki @MuratKoseMamak onaylı hesabından yaptığı açıklamada, “TÜBİTAK SAGE’de bir depolama alanında patlama sonucu bir personel hayatını kaybetmiştir. Yaralı başka bir personel bulunmamaktadır. Herhangi bir yangın ve benzer bir durum söz konusu değildir. Rabbimden rahmet diliyorum. Başımız sağolsun.” bilgisini verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2101598/ankarada-tubitak-sage-tesisinde-patlama-1-olu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.