İkiyüzlü ABD’den Türkiye’ye destek!

PKK’nın Suriye kolu YPG’yi silaha boğan ABD, PKK ile mücadelesinde Türkiye’nin yanında durmayı sürdürecekleri iddiasında bulundu.
Mevlüt Peker
|
02 Ekim 2023, Pazartesi - 23:59
İkiyüzlü ABD’den Türkiye’ye destek!

ABD Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK'ya karşı Türkiye'nin yanında "kesintisiz" bir destek sunacağını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, bir basın toplantısında, PKK'nın ABD tarafından yabancı terör örgütü olarak kabul edildiğini hatırlattı.

Bir AA muhabirinin, Ankara'daki son terör saldırısının ardından Türkiye'de ABD'nin PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye verdiği desteğe yönelik artan tepkileri ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın sosyal medya paylaşımına gelen reaksiyonları sorması üzerine Miller, "Türkiye'nin PKK ile olan mücadelesinde kesintisiz olarak yanındayız ve bu duruşumuzu sürdüreceğiz." dedi.

Miller, Ankara'da gerçekleşen terör saldırısını "kesin bir dille" kınadıklarını belirterek, yaralananlara hızlı bir iyileşme temennisinde bulundu.

Ayrıca, Miller, Türkiye'nin Kuzey Irak'taki terör hedeflerine gerçekleştirdiği hava operasyonlarına dair, "PKK'nın Türkiye için oluşturduğu tehdidin bilincindeyiz. Türkiye'yi, Irak'ın egemenliğine saygı göstererek, Irak ile terörle mücadelede işbirliğini devam ettirmeye teşvik ediyoruz." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103064/ikiyuzlu-abdden-turkiyeye-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.