Gazeteci Ayşenur Arslan serbest bırakıldı

İçişleri Bakanlığı’nın önünde terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıya yönelik yayında sarf ettiği sözlere ilişkin olarak “terör örgütü propagandası yapma” ile “suçu ve suçluyu övme” suçlarından hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Ayşenur Arslan adliyede ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.
Ersin Küçükbarak
|
03 Ekim 2023, Salı - 15:05
Gazeteci Ayşenur Arslan serbest bırakıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Ayşenur Arslan'ın 2 Ekim 2023 tarihinde Halk TV'de yayınlanan programında İçişleri Bakanlığı önündeki bölücü terör örgütünün bombalı saldırısına  yönelik sözleri sonrası soruşturma başlattı.

 “Terör örgütü propagandası yapmak” ve “suçu ve suçluyu övmek” ile suçlanan Arslan, Sarıyer’deki evinde gözaltına alındı.

Arslan, İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne getirilerek soruşturma savcısına ifade verdi.

Ayşenur Arslan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

“Beni tanıyanlar teröre destek olmayacağımı bilir”

Yanlış anlaşılmaktan dolayı üzgün olduğunu belirten Arslan, teröre sonuna kadar karşı olduğunu dile getirdi.

Ayşenur Arslan “Beni tanıyanlar benim teröre ve teröristlere destek olmayacağımı bilir” dedi.

TGC: “Gözaltına alınması kabul edilemez”

Öte yandan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Ayşenur Arslan'ın terör olayıyla ilgili sorgulaması ve ifade ettiği düşünceleri nedeniyle gözaltına alınması kabul edilemez. Halk TV yönetimi tarafından programının kaldırılması basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne doğrudan müdahaledir” açıklaması yaptı.

Ayşenur Arslan ne demişti?

Halk TV'de yayınlanan Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi programında Ayşenur Arslan şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bana şunu söyleyecekler biliyorum, peşin peşin konuşacağız. ‘İşte bak terörü aklamaya kalkışıyor…' Hayır, asla, tam da tersine terörle mücadele etmek için terörün kaynağını, kuklalarını, piyonlarını, finansmanını, projelerini, her şeyini bilmek zorunda değil miyiz?

*Ben güvenlik uzmanı değilim ama gazetecilik tecrübeme dayanarak şöyle düşünüyorum; Dünyada sadece Türkiye'de değil, dünyada da böyledir. Belki o kendisini patlattı denilen terörist, üzerinde ya da arabada uzaktan kumandalı patlayıcı olduğunu bilmiyordu. Çünkü o kadar manasız ki, gelip hiçbir şey yapamadan… Efendim bir PKK'lı teröristin öcünü alıyorlarmış. Yahu hiçbir şey yapamadan ölünmez. Bana sorarsanız her şey aykırı. Durup dururken kendisini patlatmış…

*Bu benim dediğim gibi hem çok film izlerim hem de netice itibariyle Türkiye'de yaşıyorum. Aklıma takılan şeylerden birisi, iddia da edemem elbette. Bir fantezi olarak görüp, geçin. Ama bir arabanın şoförü öldürülerek… Neden Ankara'da bir arabanın o kadar kolaydır ki kilidiyle açacaksınız, düz kontak çalıştıracaksınız, bombayı şey yapıp gideceksiniz. Ankara'da bunu yapmak varken, gecenin bir vakti neden Kayseri'de birini öldürerek, nedir yani? Bunlar elbette konuşulup, aydınlanmaya muhtaç sorular.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103128/gazeteci-aysenur-arslan-serbest-birakildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.