İsrail, Gazze'de bulunan Ulusal İslam Bankası'nı vurdu

İsrail, Gazze'de yer alan Ulusal İslam Bankası'nı vurdu. Bombardıman sonrası bölgede büyük yangın çıktı.
Mevlüt Peker
|
08 Ekim 2023, Pazar - 19:32
İsrail, Gazze'de bulunan Ulusal İslam Bankası'nı vurdu

Bölgesel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, İsrail savaş jetleri, Gazze'nin merkez bölgesinde bulunan Er-Rimal mahallesindeki Ulusal İslam Bankası'nı hedef aldı.

Bu saldırı sonucunda çevresindeki sivil konutlar ve binalar ciddi hasar alırken, bölgede büyük bir yangın meydana geldi.

Gazze'de faaliyet gösteren Ulusal İslam Bankası, Filistin Merkez Bankası olarak bilinen Filistin Para Otoritesi'ne bağlı olmayıp, Hamas'ın kontrolünde bir kuruluş.

Gelişmeler nelerdi?

    Hamas'ın askeri birimi olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, geçtiğimiz gün İsrail'e yönelik "Aksa Tufanı" adlı geniş çaplı bir saldırı başlattıklarını duyurmuştu.

    Gazze'den İsrail'e binlerce roket fırlatılırken, silahlı gruplar bölgedeki bazı bölgelere sızdı.

    Karşılık olarak İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne çok sayıda hava saldırısı düzenledi.

    Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda 370 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 2.200'den fazla kişinin yaralandığını belirtti.

    İşgal altındaki Batı Şeria'da ise, İsrail güçlerinin gerçekleştirdiği saldırılarda 7 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

    Öte yandan İsrail medyası, Hamas'ın başlattığı saldırılar neticesinde 600 İsraillinin yaşamını yitirdiğini ve yaralı sayısının 2.000'i geçtiğini aktardı.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2103972/israil-gazzede-bulunan-ulusal-islam-bankasini-vurdu
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.