Kocaeli'de 3 doktorun darbedilmesi protesto edildi

Kocaeli'de sağlık çalışanları, meslektaşlarının şiddete maruz kalmasını protesto etti. Protestoya katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Muhip Kanko grev çağrısı yaptı.
Ankara Masası
|
09 Ekim 2023, Pazartesi - 14:46
Kocaeli'de 3 doktorun darbedilmesi protesto edildi

Kocaeli’de sağlık çalışanları bazı sendikalar ve federasyon temsilcileri 6 Ekim tarihinde aile sağlık merkezinde 3 doktorun darp edilmesini protesto etti.

Sağlık çalışanlarına artan şiddeti kınamak için yapılan protestoya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milltvekili Mühip Kanko ve Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Noyan katıldı.

Grev çağrısı yaptı

CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko sağlık çalışanlarına grev çağrısı yaptı.

 Kanko, sağlık çalışanlarına şiddet konusunun siyasi olarak bakılmaması gerektiğinin altını çizerek, “Meclisten birisi olarak geliyorum ama sizin sesinizim. Her gün mecliste sağlıkta şiddet konuşuluyor ama ‘aman ya bugünde mi sağlıkta şiddet’ deniliyor. Artık kimse sizi önemsemiyor. Sizi oy potansiyeli olarak görüyorlar. Günlerdir bu konuyu konuşuyoruz. Her yerde tepki gösterildi. Her zaman alanlarda olmalıyız. Hiçbir parti buna siyasal olarak bakmamalı. Bunun içine siyaset girince çözülmesi mümkün değil. Sizlere çağrımdır gelin genel greve gidelim. Genel greve gidilmezse çözemezsiniz. Biz her şiddete buraya toplanacağız ama hiç kimse bunun önlemini almayacak. Her yerin aynı anda hizmet vermemeyi sağlayabilirsek sözümüz söz eder. O yüzden benim size tavsiyem genel grevdir” diye konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104094/kocaelide-3-doktorun-darbedilmesi-protesto-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.