Doğan Bekin 'Aksa Tufanı' saldırısını savundu: "Legal bir saldırıdır"

Hamas'ın Aksa Tufanı Operasyonu'na ilişkin Doğan Bekin, "Bu bir terör saldırısı değildir. Tel Aviv toprakları şu anda işgal altındadır. Başlatılan hareket İsrail zulmüne ve hak ihlallerine karşı ortaya konulan meşru müdafaa hakkıdır." ifadelerini kullandı.
Ecem Çetin
|
09 Ekim 2023, Pazartesi - 15:51
Doğan Bekin 'Aksa Tufanı' saldırısını savundu: "Legal bir saldırıdır"

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, Ankara Masası Gündem Özel yayınında gazeteci Fatih Atik'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Doğan Bekin, Hamas'ın  İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı Operasyonu'na dair açıklamalarda bulundu.

Bekin, şu ifadeleri kullandı; 

"Başlatılan hareket meşru müdafaa hakkıdır" 

"Hamas tarafından 'Aksa Tufanı' adıyla başlatılan hareket İsrail zulmüne ve hak ihlallerine karşı ortaya konuşan meşru müdafaa hakkıdır. Hiçbir şekilde bunun göz ardı edilmesi ve başka yönlere çekilmemesi gerekir kanaatini taşıyoruz.

"Netanyahu hükümetinin aleyhine işleyecek olan bir süreçi de başlatacaktı"

Yahudi mantalitesini çok iyi bildiğimiz için orada bir kişilik kayıp bile çok önemseniyor. Ve şu anda çok büyük kayıplar mevcut. İsrail hükümetinin karizması çizilmiş durumda şu anda. Bu da Netanyahu hükümetinin aleyhine işleyecek olan bir süreçi de başlatacaktı.

"Terör saldırısı değil" 

"Tel Aviv'den uzaklaştırılan, sürülen Filistinlilerin oluşturduğu bir bölgedir Hamas'ın yer aldığı bölge. Bu açıdan da asıl kendi toprakları orasıdır. Legal bir saldırıdır. Burada bir terör saldırısı değildir. Tel Aviv toprakları şu anda işgal altındadır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104106/dogan-bekin-aksa-tufani-saldirisini-savundu-legal-bir-saldiridir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.