İbrahim Çanakcı'dan 'Meclis'e doğru bilgi verilmiyor' çıkışı

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çanakçı, Kur Korumalı Mevduata harcanan paraya ilişkin Meclis'e yanlış bilgi aktarıldığını belirterek, "750 milyar lirayı aşmış olan tutarın 300 küsür milyarını gösterip, Meclis'e şeffaf, doğru, samimi, dürüst bilgi verdiğinizi iddia edemezsiniz. " dedi.
Ecem Çetin
|
10 Ekim 2023, Salı - 17:30
İbrahim Çanakcı'dan 'Meclis'e doğru bilgi verilmiyor' çıkışı

Ankara Masası Gündem Özel yayının konuğu Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çanakcı oldu. 

Ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çanakcı, Kur Korumalı Mevduat'a yapılan ödemenin 750 milyar lirayı aştığını ifade etti. 

Ancak bunun Merkez Bankası tarafından TBMM'ye bilgi verilirken 300 milyar lira gibi gösterildiğini ifade eden  İbrahim Çanakcı, Meclis'e doğru bilgi verilmediğini söyledi. 

İbrahim Çanakcı, şöyle konuştu:

" Meclis'e şeffaf, doğru, samimi, dürüst bilgi verdiğinizi iddia edemezsiniz"

Şimdi siz haziran sonu itibariyle hazineden 90, Merkez Bankası'ndan şu kadar toplam 300 küsür milyar derseniz bu doğru bir ifade olmaz. Bu Meclis'ten bilgi gizleme anlamına gelir. Sizin elinizde günlük bilgi var. Temmuz ayında 200 milyardan fazla, ağustos ayında 200 milyardan fazla, eylül ayında çok yüklü miktarda Kur Korumalı Mevduat'a ödeme yaptınız mı, yapmadınız mı? Toplam baktığınızda 750 milyar lirayı aşmış durumda. Siz şimdi 750 milyar lirayı aşmış olan tutarın 300 küsür milyarını gösterip, Meclis'e şeffaf, doğru, samimi, dürüst bilgi verdiğinizi iddia edemezsiniz. "

"KKM'ın  ödemeleri hazineden alındı Merkez Bankası'na transfer edildi"

"Kur Korumalı Mevduat ile ilgili bilgiler ve maliyetler şeffaf bir şekilde açıklansın" çağrısı yapan Çanakcı,  Kur Korumalı Mevduat ile ilgili şeffaflığa aykırı adımlar atıldığını söyledi. 

İbrahim Çanakcı, "Kur Korumalı Mevduat'ın ödemeleri hazineden alındı Merkez Bankası'na transfer edildi." ifadelerini kullandı. 

"Hazine ile Merkez Bankası arasında arka kapı satışına imkan veren protokolü iptal edin"

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çanakcı şöyle devam etti:

"Samimiyseniz, şeffafsanız Hazine ile Merkez Bankası arasında arka kapı satışına imkan veren protokolü iptal edin. Yapacağınız satışlar Kur Korumalı Mevduat geri dönüşleri için olsun. Bunları şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşın."

"TÜİK istatistikleriyle ilgili hemen bağımsız bir kurul oluşturun "

" İki, TÜİK istatistikleriyle ilgili hemen bağımsız bir kurul oluşturun yetkin uzmanlardan akademisyenlerden oluşan. Ve bu kurul vasıtasıyla TÜİK'in tüm istatistiklerini bir kalite ve güvenilirlik testine tabii tutun ve bunun sonuçlarını da kamuoyu ile paylaşın. Sizin yüzde 60 dediğiniz yıllık enflasyona ENAG yüzde yüz 30 diyorsa halen daha enflasyon rakamları arasında bu kadar fark varsa şeffaflıktan güvenirlikten bahsedemezsiniz." dedi. 

"Anlaşmaların içeriğini kamuoyuna açıklayın"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yurtdışı ziyaretlerine ilişkin konuşan Çanakcı, "Siz madem gidiyorsunuz, dolaşıyorsunuz kaynak bulma noktasında diğer ülkelerle. Yapmış olduğunuz bu anlaşmaların içeriği ile ilgili, koşulları ile ilgili bilgileri şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşın." şeklinde konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104304/ibrahim-canakcidan-meclise-dogru-bilgi-verilmiyor-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.