MHP'li Semih Yalçın'dan, Kılıçdaroğlu'na tezkere tepkisi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresinin uzatılmasına yönelik tezkereyle ilgili sözlerine tepki gösterdi. Yalçın, "Kılıçdaroğlu, seçimlerde birlikte hareket ettiği, sözleri ve fiilleriyle destek verdiği bölücülerin Suriye'deki uzantılarının başına bir şey gelmesini istememektedir." dedi.
Ersin Küçükbarak
|
11 Ekim 2023, Çarşamba - 11:36
MHP'li Semih Yalçın'dan, Kılıçdaroğlu'na tezkere tepkisi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresinin uzatılmasına ilişkin tezkerede kendisine gönderma yapmasına tepki göstermişti.

KıIlıçdaroğlu,  "Milliyetçiyim diyorsan sen de 'hayır' diyeceksin" ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözlere tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, kuruluşundan bu yana CHP'nin değişmeyen parti ambleminde yer alan altı oktan birinin, milliyetçilik ilkesini işaret ettiğine dikkati çekti.

 "Atatürk'ün yıllar önce, 'Biz her şeyden evvel milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz' sözleriyle altını çizdiği gibi Türk milliyetçiliği, CHP'nin kuruluş ve siyaset ilkelerinin başında geldiğini belirten Yalçın, "Ancak onun ölümünden sonra, ayrılıkçı ve bölücüler, CHP'yi ele geçirerek bu partide yuvalanmışlardır." dedi.

Semih Yalçın, CHP'nin, daha önce Türkiye'nin bekası ve güvenlik öncelikleri doğrultusunda yurt dışına asker sevk edilmesi için TBMM'ye sunulan bazı hükümet tezkerelerine "evet" dediğini hatırlattı.

Ancak  Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olduktan sonra, kendisine bölücü kesimleri, ayrılıkçı oluşum ve partileri yol ve kader arkadaşı olarak seçtiğini öne süren Yalçın, "Türk askerinin Suriye'de bulunmasından Kemal Kılıçdaroğlu'nun duyduğu rahatsızlığın, çektiği sancının sebebi bellidir. Kılıçdaroğlu, seçimlerde birlikte hareket ettiği, sözleri ve fiilleriyle destek verdiği bölücülerin Suriye'deki uzantılarının başına bir şey gelmesini istememektedir. Kılıçdaroğlu, kaderdaşı teröristlere kıyamamaktadır." görüşüne yer verdi.

Yalçın, CHP'nin köklerinden ve kuruluş ilkelerinden koptuğunu savundu.

 "Kemal Kılıçdaroğlu, MHP'ye laf yetiştirmeye çalışacağına bir aynaya, bir de partisinin yanaştığı limana bakmalıdır" diyen Yalçın "CHP'nin başının Türkiye'de sağduyuyu, sorumlu siyaset anlayışını, ilkeli ve tutarlı duruşu, istikrarı, en önemlisi de Türk milliyetçiliği davasını temsil eden MHP'den öğreneceği çok şey vardır." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104420/mhpli-semih-yalcindan-kilicdarogluna-tezkere-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.