PKK’nın sözde Norveç kadın sorumlusu tutuklandı

İstanbul'da yakalanan bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın sözde Norveç kadın yapılanması sorumlusu Şirin Tokpınar isimli terörist tutuklandı.
Mevlüt Peker
|
18 Ekim 2023, Çarşamba - 20:21
PKK’nın sözde Norveç kadın sorumlusu tutuklandı

İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonla, terör örgütü PKK/KCK'nın iddia edilen Norveç kadın yapılanması lideri Şirin Tokpınar gözaltına alındı ve ardından tutuklandı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK'nın faaliyetlerini aydınlatma amacıyla sürdürdüğü operasyonlarda önemli bir ismi yakaladı. Bu isim, örgütün Norveç'teki kadın yapılanmasının başında olduğu iddia edilen Şirin Tokpınar'dı.

Yapılan araştırmalarda, Tokpınar'ın her sene Türkiye'ye hem aile ziyaretleri için hem de "devletin halka karşı gerçekleştirdiği iddia edilen zulmü belgelemek ve bu bilgileri Norveç'e taşımak" amacıyla geldiği ortaya çıktı.

Ekipler, Tokpınar'ın 12 Ekim'de Şırnak'tan İstanbul'a, ardından da İstanbul'dan İsveç'in Göteborg kentine uçakla seyahat etmeyi planladığını tespit etti ve bu bilgi üzerine harekete geçerek Tokpınar'ı gözaltına aldı.

Ayrıca, Tokpınar'ın PKK/KCK adına topladığı mali yardımları Almanya üzerinden Kuzey Irak'ta bulunan terör örgütü üyelerine aktardığı da belirlendi. Gözaltına alınan Tokpınar, yapılan sorgulamanın ardından mahkemeye sevk edildi ve burada tutuklanarak cezaevine gönderildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105603/pkknin-sozde-norvec-kadin-sorumlusu-tutuklandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.