Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz: "​​Ankara'nın turizmin kalbi olduğunu tüm dünyaya ilan edeceğiz"

ATO Congresium'da düzenlenen Travel Expo Ankara'da söz alan Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Türkiye’nin tanıtımının Ankara üzerinden yapılması gerektiğini vurguladı.
Ankara Masası
|
16 Kasım 2023, Perşembe - 12:44
Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz: "​​Ankara'nın turizmin kalbi olduğunu tüm dünyaya ilan edeceğiz"

Ankara'nın turizm kenti olması yönündeki adımların değerlendireceği  Travel Expo Ankara ATO Congresium’da başladı.

Fuar'da konuşan Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara'nın turizm başkenti haline getireceklerini vurgulayarak Ankara'yı tüm dünyaya duyuracağız şeklinde konuştu.

"Ankara’da turizm olmaz diyenlere tarihi bir cevap verilecek bugün”

“Ankara sadece politik bir başkent gibi zannediliyor. 3 bin yıllık tarihi ile Ankara turizmin üretimin sanayinin başkenti. Her yönüyle Ankara’nın başkent olduğunu hizmetler sektörünün ekonominin başkenti olduğunu.  Hizmetler sektörünün ekonominsin yüzde 72’si olduğu bir ülkede turizmle cari açık kapanacağını turizmdeki istihdamın artması gerektiğini ve bu kararların hepsinin bu kentte alınması gerektiğini, bu kentte turizm olmaz şeklindeki önyargıların kırılması gerektiğini, çözmeye çalışacağımız 150’den fazla konuşmacıyla 100’den fazla stantla ve onlarca etkinliklere beraber Anadolu’nun kalbi cumhuriyetin kalbi tüm güzelliklerinin kalbinin attığı bu kentte gelecek yüz yılın ekonomisini gelecek yüz yılın sektörünü konuşmaya çalışacağız. Ankara’da turizm olmaz diyenlere tarihi bir cevap verilecek bugün”

Ankara'da sayısız müze bulunduğunu aktaran  Halil İbrahim Yılmaz Ankara'nın tanıtım ile ilgili sorunlarını olduğunu ve bunu çözmek için çabaladıklarını şu şekilde dile getirdi:

"Ankara'nın turizmin kalbi olduğunu tüm dünyaya ilan edeceğiz"

Ankara’nın turizm alanında kendini tanıtması ile alakalı sorunlarımız var. O sorunları çözmek istiyoruz. 21 rektörümüz bugün burada o sorunu çözmeye çalışıyor. Akademisyenlerimiz öğrencilerimiz, sanayicilerimiz, sivil toplum kuruluşu başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası başkanları. Tanıtma sorunumuzu ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. 150’den fazla turizm otoritesi var bu kentte bu otorite Türkiye’nin tanıtımının Ankara üzerinden yapılması gerektiğini anlatacak. Ankara'nın turizmin kalbi olduğunu tüm dünyaya ilan edeceğiz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2110363/ankara-kent-konseyi-baskani-halil-ibrahim-yilmaz-ankaranin-turizmin-kalbi-oldugunu-tum-dunyaya-ilan-edecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.