Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Travel Expo Ankara'da konuştu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara'da 6.'sı gerçekleştirilen turizm fuarı Travel Expo Ankara'ya katıldı. Bakan Ersoy, "Fuar Ankara'nın turizm potansiyeline çok büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.
Ankara Masası
|
16 Kasım 2023, Perşembe - 13:01
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Travel Expo Ankara'da konuştu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara'da  ATO Congresium'daki  Travel Expo Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın açılış törenine katıldı.

Fuar'da konuşan Bakan Ersoy, fuarın turizm potansiyeline katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti. 

Turizmin, dünya çapında büyük bir yarış alanı olduğunu vurgulayan Bakan, Türkiye'nin de gerek tabiat varlıkları ve tarihsel zenginlikleri gerek de gelişmişlik düzeyiyle her ülkeden misafirlerin beklentilerine fazlasıyla cevap verebilecek bir ülke olduğunun vurguladı.

"Dünya sıralamasında Türkiye 7. sıraya yükselmiştir"

Bakan, yaptığı konuşmada turizm  sektöründeki gelişmelere dikkati çekti.

Bakan Ersoy, "2002'de ziyaretçi sayısı bakımından dünyada 17. sırada olan Türkiye, 2022'de 51,4 milyon gelen ziyaretçi ile 4. sıraya yükselmiştir. Türkiye, 2002'deki 12,4 milyar dolar gelirden de 2022 yılındaki 46,5 milyar dolar gelire ulaşmış ve dünya sıralamasında 7. sıraya yükselmiştir." bilgilerini verdi.

"Fuar Ankara'nın turizm potansiyeline çok büyük katkı sağlayacaktır"

Bakan Ersoy, fuarın, sektör paydaşlarının verimli bir buluşma zemini olacağına inandığını dile getirerek, "3 bin 500 metrekarelik bir alanda 75 bini aşkın ziyaretçinin beklendiği fuar, Ankara'nın turizm potansiyeline çok büyük katkı sağlayacaktır. Turistik potansiyelimizin hem ülke olarak hem de Ankara özelinde değerlendirilip tanıtılacağı fuar kültür, termal, sağlık, kamp ve karavan turizmi sahalarında yeni açılımlara, fırsatlara ev sahipliği yapacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"Ankara olarak Türkiye'nin tanıtımına hizmet etmeye hazırız"

Fuar'a katılan isimler arasında yer alan Ankara Valisi Vasip Şahin şu şekilde konuştu: 

"Türkiye öyle bir coğrafya ki, tam bir açık hava müzesi. Neresini kazsanız tarihin derinliklerinden bir iz buluyorsunuz. Dolayısıyla Ankara olarak Türkiye'nin bu zenginliğine katkıda bulunmak, bu zenginliğin bir parçası olmak için elimizden gelen çabayı göstermeye çalışıyoruz. Biz, Ankara olarak Türkiye'nin tanıtımına hizmet etmeye hazırız."

Şahin, pek çok sektörü, eğitim ve sağlık altyapısı ile turizm potansiyeline sahip olan Ankara'nın, ülkenin turizm hedeflerini yakalamada üstüne düşeni yapacağını kaydetti.

Ankara'nın yıllık yaklaşık 700 bin yabancı misafiri konuk etmesi ile potansiyelinin çok altında bir noktada olduğunu söyleyen Şahin, bunu en yakın zamanda 2-3 milyona ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2110365/kultur-ve-turizm-bakani-mehmet-nuri-ersoy-travel-expo-ankarada-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.