Afyon Valisi Yiğitbaşı ​Travel Expo Ankara'da konuştu

​ATO Congresium'da 6.'sı düzenlenen ​Travel Expo Ankara'da konuşan Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı Türkiye'deki ve Afyonkarahisar'daki turizme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Ankara Masası
|
16 Kasım 2023, Perşembe - 15:32
Afyon Valisi Yiğitbaşı ​Travel Expo Ankara'da konuştu

Ankara'da 6.'sı düzenlenen  Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı ( Travel Expo Ankara) ATO Congresium'da ziyaretçilere açıldı. 

Başkentin turizmini canlandırılmasına ilişkin değerlendirilmeler yapılan fuara çevre illerden valiler de katılım gösterdi.

Fuara katılan Afyonkarahisar Valisi Doçent Doktor Kübra Güran Yiğitbaşı, Ankara ve Afyonkarahisar'ın turizmi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Travel Expo Ankara'nın Ankara turizmi hakkında olumlu sonuçlanacağına inandığını belirten Vali Yiğitbaşı, turizm ve seyahat programına ev sahipliği yaptığı için Ankara Ticaret Odasına teşekkürlerini iletti.

Ortak amaçlar ve değerler üzerine birlikte çalışmanın kıymetli olduğunu aktaran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'da ki turizmin ileri noktaya taşındığını söyledi.


"Yurt içinden ve yurtdışından takımlara aynı zamanda ev sahipliği yapabilecek konaklama kapasitesine ve sahalara da sahibiz."

Afyonkarahisar'da 6 yıldır  Motokros şampiyonası düzenlendiği vurgulayan Vali, yurt dışından ve yurt içinden gelen turistlerin otellerde kaliteli bir şekilde ağırlandığını ifade etti.

"Ülkemizin gerçekten coğrafi ve tarihi konumu itibariyle çok farklı güzellikleri bir arada barındırdığını görebiliyoruz. Tabi bunu bir buçuk iki yıldır Afyonkarahisar valisi olarak kendi şehrimizde bizzat yaşıyorum, tanık oluyorum. Gerçekten çok sürprizlerle dolu, çok bilinmeyen pek çok yönü var. İçinde bulunduğumuz şehirlerin yaşadığımız ülkemizin bir yandan mesela Afyon özelinde anlatacak olursan ben bunu hem karavan turizminin doğa turizminin uğrak noktası olabilecek güzelliklere sahipken, bir yandan da Afyonkarahisar’da mesela altı yıldır gerçekleştirilen Dünya Motokros Şampiyonası var. Yani bu kadar birbirinden farklı sporların bir yandan işte bizim kendi spor komplekslerimizin ve konaklama imkanlarımızın Termal turistlerimizin konaklayabileceği beş yıldızlı otellerimizin sayısı da gerçekten çok fazla. Bir Anadolu şehrine göre on tane bizim ve yapımı daha devam edenler var. Beş yıldızlı otelimiz var burada. Termal imkanlarımız var. Otellerimizde çok nitelik ve çok kaliteli güzel imkanlar sağlıyorlar gelen misafirlerimize. Dolayısıyla hem kamplardaki birçok futbol takımı olsun bol takımları olsun, yurtdışından yurt içinden takımlara da aynı zamanda ev sahipliği yapabilecek konaklama kapasitesine ve sahalara da sahibiz. "

"Ülke olarak biraz daha fazla tanıtıma ihtiyacımız var"

"Yine doğal ortam olarak kamp turizmine, karavan turizmine ve bu yürüyüş güzergahlarını az önce söylediğim gibi Frigya dağlık bölgesinde yine bisiklet turlarına çok müsait bir bölge. Afyonkarahisar. Bu anlamda gerçekten hem sporun, hem tarihin, hem kültürün, hem gastronomi beşiği Afyonkarahisar hem az önce söylediğim gibi dünyada yüz seksen ülkede üç buçuk milyar potansiyel izleyiciye ulaşan bir dünya motokros şampiyonasını gerçekleştiriyoruz son yıllarda çok da başarılı bir şekilde devam ediyor. En iyi tanıtım yapan bu şekilde bence pek çok imkanı bir arada barındırıyoruz. Hem ülke olarak hem şehir olarak ancak herhalde biraz daha fazla tanıtıma ve anlatmaya her anlamda ihtiyacımız var."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2110391/afyon-valisi-yigitbasi-travel-expo-ankarada-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.