Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ​Travel Expo Ankara'da konuştu

​ATO Congresium'da 6.'sı düzenlenen ​Travel Expo Ankara'da konuşan Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Tunceli turizmine dair değerlendirmelerde bulundu.
Ankara Masası
|
17 Kasım 2023, Cuma - 17:43
Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ​Travel Expo Ankara'da konuştu

Ankara'da 6.'sı düzenlenen  Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (Travel Expo Ankara) ATO Congresium'da ziyaretçilere açıldı. 

Başkentin turizmini canlandırılmasına ilişkin değerlendirilmeler yapılan fuara çevre illerden valiler de katılım gösterdi.

Ankara Masası'na konuşan Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Tunceli’nin eğitim düzeyinin çok yüksek olduğunu ancak kullanılmayan bir turizm potansiyelinin olduğunu dile getirdi.

"Tunceli’de terör unsurlarının hepsini temizledik"

Daha önce terör olayları yüzünden kentteki misafir sayısının az olduğunu söyleyen Vali Tekbıyıkoğlu, “Başta İçişleri Bakanlığımız olmak üzere çok büyük fedakarlıklar verdik. Kanımızı döktük canımızı verdik. Ama şuan itibariyle huzurun şehri Tunceli’de yaşıyoruz. Tunceli’de terör unsurlarının hepsini temizledik. Diğer asayiş olayları açısından da Türkiye’nin en huzurlu şehri” diye konuştu.

Tunceli’de 1975 yılında ilan edilen Munzur Milli Parkı ve Külümür Vadisi ile tanındığı zaman insanların vazgeçemeyecekleri bir yer olacağını ifade eden Vali Tekbıyıkoğlu, Tunceli’de ki turist sayınının 1 milyon civarında olduğunu söyledi.

Anadolu’yu bir kilime benzeten Vali, Tunceli’nin kilimdeki önemli bir motif olduğunu kaydetti.

Vali konuşmasında Tunceli’nin misafirperver bir şehir olduğunu vurgulayarak vatandaşları Tunceli’ye davet etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2110515/tunceli-valisi-bulent-tekbiyikoglu-travel-expo-ankarada-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.