Gelen gideni aratıyor... Almanlar memnun değil...

Almanya'da yapılan bir ankette hükümetten memnun olmayanların oranının yüzde 82 olduğu bildirildi.
Ankara Masası
|
08 Aralık 2023, Cuma - 05:35
Gelen gideni aratıyor... Almanlar memnun değil...

ARD televizyonunun 4-6 Aralık tarihlerinde gerçekleştirdiği ankete göre, 1300 kişinin katılımıyla yapılan araştırmada, iktidarın çalışmalarından memnuniyet oranı yüzde 17 olarak belirlendi. Memnun olmayanların oranı ise yüzde 82 olarak açıklandı.

Anketin sonuçlarına göre, koalisyon ortaklarından Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) oy oranı geçen aya göre yüzde 16'dan yüzde 14'e düşerken, Yeşiller Partisi bir puanlık artışla yüzde 15'e çıktı. Hür Demokrat Parti'nin (FDP) oy oranı ise değişmeyerek yüzde 4'te kaldı.

Muhalefette bulunan Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) yüzde 32 oy oranıyla en çok destek alan parti olarak öne çıktı. Aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) ise bir puanlık düşüşle yüzde 21'e geriledi, ancak en güçlü ikinci siyasi parti olarak konumunu korudu.

Öte yandan, Şansölye Olaf Scholz'un çalışmalarından memnun olanların oranı yüzde 20 olarak belirlendi. Bu oran, ARD'nin 1997'den bu yana yaptığı anketlerde bir başbakan için elde edilen en düşük memnuniyet oranı oldu. Katılımcılar, Başbakan Scholz'un krizlerle mücadelede yetersiz kaldığı ve iletişimde sıkıntı yaşadığı eleştirilerinde bulundular. Hükümetin iklim krizi, göç politikası ve bütçe krizi yönetiminde yetersiz olduğu yönündeki eleştiriler de ankette öne çıkan konulardan biriydi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2113512/gelen-gideni-aratiyor-almanlar-memnun-degil
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.