Gülşen kimdir?

Sanatçı Gülşen, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Gülşen? Gülşen kariyerinde nasıl ilerledi? Detaylar haberimizde...
Hande Akyol
|
31 Ocak 2024, Çarşamba - 04:20
Gülşen kimdir?

Gülşen Bayraktar ya da sahne adıyla Gülşen 29 Mayıs 1976 tarihinde, İstanbul'da Ordulu bir ailenin üçüncü çocuğu olarak dünyaya gözlerini açtı.

Çocukluğunu ve gençliğini Çapa'da geçiren Gülşen, bir yandan da kendilerine ait fındık bahçeleri için ailesiyle birlikte yılda birkaç kez Ordu'ya gitti.

Şehremini Lisesini bitiren ünlü isim, daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesinde Türk Müziği Nazariyatı bölümüne başladı.

Gülşen üniversite okuduğu dönemde bir yandan da, İstanbul'daki çeşitli gece kulübü ve barlarda sahne aldı. Ancak hem okulu, hem işi bir arada yürütemedi ve birinci yıldan sonra okulunu bıraktı.

Çelik ve Bendeniz'in vokalistiydi

Gülşen, üniversiteyi bıraktıktan sonra da Türk halk müziği dersleri aldı ve üç ay sanatçılar Çelik ve Bendeniz'e geri vokallik yaptı.

1995 yılında, Ataköy'de bir barda sahne aldığı sırada albüm yapımcısı Serap Turgay tarafından beğenildi ve eşi Özkan Turgay ile tanışarak albüm teklifi aldı. Teklifi kabul eden sanatçı, Raks Müzik ile dört albümlük bir anlaşma imzaladı.

1996 yılında ilk albümü Be Adam ile çıkış yaparak adından söz ettiren Gülşen, 2004 yılında dördüncü albümü Of... Of... ile daha büyük bir çıkış yakaladı ve aynı isimli hit şarkısı hem Altın Kelebek, hem de Kral TV Video Müzik Ödülünü ona getirdi.

Gülşen, Yurtta Aşk Cihanda Aşk albümünden sonra satış başarılarını sürdürdü ve Beni Durdursan mı? albümü, Türkiye'de yılın en çok satan albümleri arasında yer aldı.

Birçok ödüle layık görüldü

Şarkıcı kimliğinin yanı sıra müzik eleştirmenlerinden olumlu geri dönüşler alan ve şarkı yazarı kimliğiyle de öne çıkan Gülşen, özellikle kariyerinin erken döneminden itibaren kendi yazdığı şarkıları seslendirmeye başladı ve meslektaşları için liste başarıları yakalayan birçok hit şarkıya imza atmayı başardı.

Gülşen şimdiye kadar, altı kez Altın Kelebek ve dokuz kez de Kral Türkiye Müzik Ödülü dahil olmak üzere onlarca ödüle hak kazandı.

Son üç albümünün yapımcısı olan aranjör ve besteci Ozan Çolakoğlu ile 2016 yılında evlenen Gülşen'in, Ocak 2017'de oğlu  Azur Benan dünyaya geldi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2122746/gulsen-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.