Geçen yıl 47 milyar liralık vergi matrahı eksik beyan edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu'nun (VDK) açıkladığı rapora göre, geçen yıl 60 bin 242 mükellefin farklı vergi türlerinde toplamda 47 milyar liralık vergi matrahını eksik beyan ettiği tespit edildi.
Afife Kaya
|
13 Mart 2024, Çarşamba - 11:26
Geçen yıl 47 milyar liralık vergi matrahı eksik beyan edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK) tarafından yapılan incelemeler, geçen yıl Türkiye'de vergi beyannamelerinin önemli bir kısmının eksik beyan edildiğini ortaya koydu. VDK'nın açıkladığı rapora göre, 60 bin 242 mükellef farklı vergi türlerinde toplamda 47 milyar 47 milyon 75 bin 721 liralık vergi matrahını eksik beyan ettiği belirlendi.

Geçen yıl gerçekleştirilen vergi incelemesi sayısı bir önceki yıla göre yüzde 84,4 artarak 236 bin 797'ye ulaştı. İncelemelerin büyük bir kısmı belirli vergi türleri veya vergileme dönemlerine odaklandı. Bununla birlikte, birden fazla vergi dönemi ve çok sayıda vergi türüne ilişkin tam inceleme işlemleri de gerçekleştirildi.

En fazla matrah farkı KDV'de

Rapora göre, en fazla matrah farkı katma değer vergisinde (KDV) tespit edilirken, bu vergi türündeki matrah farkı 18 milyar lirayı aştı. Kurumlar vergisinde 7,4 milyar lira, geçici kurumlar vergisinde 6,9 milyar lira ve damga vergisinde ise 5 milyar liralık matrah farkı hesaplandı.

VDK'nın incelemeleri sonucunda tarhı istenilen 17,4 milyar liralık vergi tutarının büyük bir kısmını KDV oluşturdu. Kurumlar vergisi, ÖTV ve geçici kurumlar vergisi de toplam vergi tutarının önemli bir kısmını oluşturdu.



http://www.ankaramasasi.com/haber/2128948/gecen-yil-47-milyar-liralik-vergi-matrahi-eksik-beyan-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.