Seçim yasakları başlıyor

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere yaklaşılırken, propaganda ve seçim yasakları da başlıyor. Yarından itibaren, kamuoyu araştırmaları, anketler ve mini referandum gibi adlarla vatandaşın oyunu etkileyecek yayınlar kısıtlanacak. Bakanlar ve milletvekillerinin resmi araçlarla yapacakları seçim propagandası, protokol gereği karşılama ve uğurlama törenleriyle birlikte yasaklanacak. Seçim günü ise içki satışı, eğlence yerlerinin kapanması ve belirli saatlerde yayın kısıtlamaları gibi önlemler alınacak.
Kaynak: AA
|
20 Mart 2024, Çarşamba - 10:32
Seçim yasakları başlıyor

31 Mart Pazar günü yapılacak olan seçimlere sayılı günler kala, propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları yarından itibaren uygulanmaya başlanacak. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği takvime göre, siyasi partilerin ve bağımsız adayların propaganda süresi yarın saat 18.00'de başlayacak ve seçim yasakları ise 31 Mart'ta saat 23.59'da sona erecek.

Seçim öncesi yasaklar ve kısıtlamalar neler? 

Seçim sürecinde, siyasi partilerin ve bağımsız adayların toplu olarak sözlü propaganda yapması genel yollar üzerinde, mabetlerde ve kamu hizmeti görülen bina ve tesislerin dışında yasak olacak. Ayrıca, yazılı, sözlü ve görsel basında yayınlanacak kamuoyu araştırmaları, anketler ve tahminler, vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yapılması yasaklanacak.

Seçim günü yapılacak yayınlar ve yasaklar 

Oy verme gününde ise, her türlü içki satışı ve içilmesi yasak olacak. Eğlence yerleri ve lokantalar oy verme süresince kapalı kalacak, sadece yemek servisi yapılacak. Seçim günü saat 18.00'e kadar medya organlarında seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili yayın yapılması yasak olacak, 21.00'den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak ancak YSK'nin belirlediği saatlere uyulması gerekecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2129990/secim-yasaklari-basliyor
Etiketler: seçim yasak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.