Muhtıra gibi genelge!

Ankara Masası
|
06 Haziran 2020, Cumartesi - 11:38
Muhtıra gibi genelge!

ABD Başkanı Donald Trump ile Pentagon arasındaki yetki tartışması “darbe” tartışmasına dönüştü. ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley’nin imzasıyla hazırlanan bir genelge ülkeyi karıştırdı.

Amerika'da sular durulmuyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın ırkçılık karşıtı protestoculara karşı asker konuşlandırmayı teklif etmesinin ardından ABD Genelkurmay Başkanlığı kuvvet komutanlarına hitaben bir genelge yayımladı.

ABD Genelkurmayının hazırladığı ve resmi Twitter hesabından paylaştığı genelgede, Başkan Mark Milley’nin imzası bulunuyor. Milley o genelgeyle emrindeki kuvvet komutanlıklarına tek bağlılıklarının Amerikan Anayası'na olduğunu hatırlatıyor.

ABD Başkanı’nın hedef alındığı genelgede, Anayasa’nın ifade ve toplanma özgürlüğünü garanti ettiği de hatırlatılıyor.

Toplumsal eşitlik vurgusunun yapıldığı genelge, birçokları tarafından Trump’ın göstericilere karşı güç kullanılmasından yana olan tutumuna karşı bir ‘başkaldırı’ ve Başkan’ın emirlerine “Anayasaya bağlılık” gerekçesiyle uymama çağrısı olarak yorumlandı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın Beyaz Saray’ın göstericiler tarafından basılmak istenmesinden bir gün sonra yayınlanan metin, "ABD ordusu Başkanın emirlerine başkaldırmaya mı hazırlanıyor?" sorusunu da akıllara getirdi.

Trump hedefte mi?

Genelge üzerinde Milley’nin el yazısıyla yazılmış olan metin de dikkat çekici...

O yazıda “Hepimizin canı Amerika idealine adanmıştır. Bu yemine ve Amerikan halkına bağlı kalacağız” ifadeleri bulunuyor. Bu da ülkede ordunun hedefin Trump olduğu yorumunu beraberinde getirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/23494/muhtira-gibi-genelge
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.