Geri adım attı

Ankara Masası
|
12 Haziran 2020, Cuma - 15:22
Geri adım attı

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, protestolar sırasında Başkan Trump'ın arkasında verdiği kamuflajlı pozu konusunda geri adım attı.

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Washington DC'deki protestolar sırasında ABD Başkanı Donald Trump'ın arkasında kamuflaj üniformasıyla yürürken fotoğraf karesine girmesinin yanlış olduğunu söyledi.

"Orada olmam hataydı"
ABD Ulusal Savunma Üniversitesinin mezuniyet töreninde konuşan Milley, "Çoğunuz geçen hafta Lafayette Meydanı'nda çekilen bir fotoğrafımın sonuçlarını gördü. Bu, askerin sivil toplum içindeki rolüne ilişkin ulusal bir tartışma başlattı. Orada olmamalıydım. O ortamda o anda olmam, ordunun iç siyasete karıştığına yönelik bir algı oluşturdu. Görevli bir askeri yetkili olarak orada bulunmamın hata olduğunu öğrendim ve umarım hepimiz bundan ders çıkarırız." dedi.

Milley, ABD'de siyahilere karşı ayrımcılık ve ırkçılık konusunda da ordunun toplumun tüm kesimlerini kapsadığını ve siyasetin dışında kalması gerektiğini söyledi. 

Ne olmuştu? 
ABD Başkanı Trump geçtiğimiz günlerde, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısının ardından, Bakan Esper, Orgeneral Milley, Adalet Bakanı William Barr, kızı Ivanka, Damadı Jared Kushner ve birçok yetkiliyi yanına alarak protestolarda ateşe verilen St. John Kilisesine yürüyerek gitmişti. 

Bu sırada çekilen bir fotoğrafta ise, Milley'in resmi kıyafet yerine eğitim ve harp kamuflajıyla Trump'ın arkasında yürümesi büyük eleştirilere neden olmuş, fotoğraf ABD ordusunun halkı tehdit ettiği şeklinde yorumlanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/26694/geri-adim-atti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.