Bryza'dan Türkiye'ye övgü

Ankara Masası
|
09 Haziran 2020, Salı - 14:31
Bryza'dan Türkiye'ye övgü

ABD’nin eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Bryza, Libya ordusunun Hafter milislerine karşı sahada başarılı sonuçlar almaya başlamasına ilişkin, "Türkiye artık Libya'da söz sahibi, hakim güç Türkiye'de bana göre yaptığı işlerle övülmeye layık bir ülke" değerlendirmesinde bulundu.

ABD’nin eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Matthew Bryza, Türkiye’nin Libya’daki rolüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bryza, "Türkiye artık Libya'da söz sahibi, hakim güç Türkiye'de bana göre yaptığı işlerle övülmeye layık bir ülke" dedi.

Eski Bakan sözlerine şöyle devam etti:

"Hafter, Libya’yı bölmeye ve ele geçirmeye çalışıyor ve eğer yapabilirse doğu Libya'yı batı Libya'dan koparmak istiyor. Böylece Türkiye, insansız hava araçlarıyla, Libya iç savaşının son aşamasına bir son vermeye ve Hafter’i ateşkes aramaya zorladı. Hafter son günlerde tekrar saldırmaya başladı ancak Rus paralı askerleri Türkiye'nin başarısından dolayı ayrıldı ya da yeniden konuşlandırıldı. Bundan sonra ne olacağı, savaşın devam edip etmeyeceği ya da tarafların bir araya gelip gelmeyeceği aslında Türkiye ve Rusya’ya bağlı. Bunu yapmak isteyen kimse yok, bu yüzden korkarım ki bir süreliğine bu çıkmaz devam edecek. Türkiye'nin istediği şey Libya'yı bir arada tutmak. Libya bir arada kalırsa, Türkiye'nin Libya ile imzaladığı mutabakat devam edebilecek”

http://www.ankaramasasi.com/haber/25231/bryzadan-turkiyeye-ovgu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.