Bu da 'Gül' tiryakisi

Ankara Masası
|
11 Haziran 2020, Perşembe - 15:22
Bu da 'Gül' tiryakisi

Bursa’da yaşayan 89 yaşındaki vatandaş, sigara tiryakiliğini bırakmak için 62 yıldır ağzında gül taşıyor.

Sigarayı bırakmak için nikotin bantlarından tutun akupunktura kadar pek çok yöntem var. Bursa’nın Orhangazi ilçesine bağlı Keramet köyünde yaşayan 89 yaşındaki Ali Rıza Karan öyle bir yöntemle sigarayı bırakmış ki, hem duyanları hem de görenleri şaşkına çeviriyor.

62 yıl önce tiryakisi olduğu sigarayı bırakmakta zorlanan Ali Rıza Karan, bir gün sigarayı unutmak için ağzına gül almış ve o günden beri ağzında gül taşımaya başlıyor.

Ağzında gül olmadan adım bile atmayan yaşlı adamın dolabında da çeşit çeşit güller bulunuyor. Yaşlı adam, her gün farklı bir tanesini ağzına alıp dolaşıyor.  Doktorun "Sigarayı bırakman lazım" demesi üzerine 27 yaşında sigarayı bırakmaya çalışan Karan, ağzına aldığı gülü tam 62 senedir bir an olsun ağzından düşürmüyor.

Virüse ağzındaki gülle kafa tutuyor

62 yıldır gül tiryakisi olduğunu ifade eden Ali Rıza Karan, "Benim adım Ali Rıza ama kimse beni ismimle bilmez herkes gül dede olarak bilir. Doktorumun tavsiyesi üzerine 27 yaşında sigarayı bıraktım o günden sonra sigara tiryakiliğinden gül tiryakiliğine geçtim. Ağzımda gülle dolaştığımı görenler büyük şaşkınlık yaşayıp keşke bizde senin gibi olsak diyorlar. Sigara içenlere bırakması konusunda uyarılarda bulunuyorum. Ben gülü ağzımdan hiç düşürmüyorum hep ağzımda bir gül bir hafta gidiyor. Sonra değiştiriyorum. Ağzımda taşıdığım gül beni korona virüsten koruyor. Ben korona virüsten korkmuyorum. Ağzımda gül taşıdığım için virüs bana gelmez" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/26211/bu-da-gul-tiryakisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.