Türkiye 25 yıl kendi doğal gazını kullanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'deki doğal gazın üretimine başlanmasıyla birlikte, Türkiye'deki konutların 25 yıllık gaz ihtiyacının karşılanacağını açıkladı.
Ankara Masası
|
22 Ekim 2020, Perşembe - 19:02
Türkiye 25 yıl kendi doğal gazını kullanacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 3. Türkiye 2023 Zirvesi'nde Türkiye'in doğal gazıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Tuan-1 kuyusundaki gazın üretime başlanmasının 3 yıl süreceğini belirten Dönmez, 25-30 yıllık bir planlama yapıldığını belirtti.

"Sondaj çalışmaları devam ediyor "

Üretilecek gazın konutların 25 yıllık ihtiyacını karşılayacağını ifade eden Bakan Dönmez, "Karadeniz'deki sondaj çalışmaları devam ediyor. Doğal gazın 8-9 yıllık tüketimi karşılayacak potansiyele sahip olduğunu söyleyebiliriz. Tabi bugünden gaz üretimi hayata geçmeyecek. Burada 3 yıllık çalışma süresi var. 25-30 yıllık bir üretim planı söz konusu olacak. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz buradan gelecek gaz Türkiye'deki konutların ihtiyacını neredeyse 25 yıl kadar karşılayacak." diye konuştu.

"Türkiye aslında sessiz bir devrim yaşadı"

Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için elektrik tarafında yerli ve yenilenebilir kaynaklar önem arz etmekte olduğunu belirten Dönmez, "YEKDEM mekanizmasına giriş tarihi 6 ay ertelendi. Türkiye aslında sessiz bir devrim yaşadı. Yenilenebilir enerji potansiyelimiz birçok Avrupa ülkesine göre çok hızlı bir şekilde gerçekleşmiş oldu" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/280526/turkiye-25-yil-kendi-dogal-gazini-kullanacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.