Ülkedeki tüm vizonlar öldürülecek

Danimarka'da koronavirüsün yayılmasında etkili olduğunu düşünülen 1 milyon vizonun öldürüleceği açıklandı.
Ankara Masası
|
06 Kasım 2020, Cuma - 20:20
Ülkedeki tüm vizonlar öldürülecek
Danimarka koronavirüsün yayılım hızını arttırdığı düşünülen vizonlarla ilgili hayvanseverlerin tepkisini çekecek bir karar aldı.

Ülkede kürkleri için yetiştirilip öldürülen 1 milyondan fazla vizonun topluca öldürülmesine karar verildi.




"Risk almayacağız"

Konuya ilişkin ilk duyuru çarşamba günü Danimarka Çevre ve Gıda Bakanı Mogens Jensen'ten gelmiş ve Jensen, ülkede 41 çiftlikte yetiştirilen vizonların bazılarında Covid-19 tespit edildiğini ve 20 ayrı çiftliğin daha salgından etkilenmiş olabileceğini kaydederek risk almayacaklarını ve tüm vizonları itlaf edeceklerini açıklamıştı.

Virüsün mutasyona uğramış hali tespit edildi

Jensen'in "Odaklandığım kısım, vizon çiftliklerinin insanlar için enfeksiyon riski oluşturmamasıdır. Hükümet vizonların itlaf edilmesine karar verdi." şeklindeki açıklamasının ardından Cuma günü itibarı ile 201 çiftlikte virüsün vizonlardan insanlara bulaşabilecek mutasyona uğramış bir hali tespit edildi.

"Aşı çalışmalarını olumsuz etkileyebilir"

Danimarka Sağlık Bakanı Magnus Heunicke mutasyona uğramış olan virüsün, bilinen normal hali kadar antikorlarca baskılanmadığını da açıkladı:

"Çalışmalar gösteriyor ki bu mutasyonlu versiyon yapılan aşı çalışmalarını olumsuz etkileyebiir. Bu nedenle ulusal bir çaba içine girmemiz kaçınılmaz."

İspanya'da da mayıs ayında, aynı sebeple 93 bin vizonun öldürülmüştü


(euronews)

http://www.ankaramasasi.com/haber/344718/ulkedeki-tum-vizonlar-oldurulecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.