Erdoğan ve Bahçeli Maraş sahilinde piknik yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün, KKTC’nin 37’nci kuruluş yıldönümü törenleri çerçevesinde, 46 yıldır kapalı tutulan ve ‘hayalet kent’ olarak anılan turistik sahil kenti Maraş’ı ziyaret edecek.
Büşra Bayrak
|
15 Kasım 2020, Pazar - 09:09
Erdoğan ve Bahçeli Maraş sahilinde piknik yapacak


Cumhurbaşkanı Erdoğan’a MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yanı sıra çok sayıda bakan da eşlik edecek.

Ziyaret sırasında , Rum-Yunan tarafıyla AB’nin karşı çıktığı Maraş’ın açılmasına yönelik önemli kararlar alınması bekleniyor.

Mevlüt Çavuşoğlu adaya önce geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti öncesi geldiği KKTC‘de Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve hükümet yetkilileriyle buluştu.

Toplantıda, Kıbrıs sorunu konusunda önümüzdeki dönemde atılacak adımlar ele alındı.

“Bahçeli ile piknik yapacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası , "Ayın 15'inde Cumhur İttifakı olarak sayın Bahçeli ile birlikte Kuzey Kıbrıs'ta olacağız, orada törenlere katılacağız. Törenlerden sonra da Kapalı Maraş bölgesinde topluca bir piknik yapacağız." Açıklaması yapmıştı.

Bu çerçevede, devletin zirvesi sahil kenti Maraş’ta beklenen pikniği gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maraş ziyaretinin yanı sıra başkent Lefkoşa’da Türkiye’nin COVID-19 salgınına yönelik yaptırdığı Acil Durum Hastanesi’nin de açılışını gerçekleştirecek.

Kapalı olan Maraş’ın açılım süreci hızlanacak

Erdoğan’ın ziyareti sonrasında 1970’li yıllarda dünya jet sosyetesinin uğrak ve tatil yeri Maraş’a yönelik açılımın hızlanması bekleniyor. Kent AİHM’in bireysel mülkiyet kararlarına uygun olarak yerleşime açılacak. Bir çoğu 5 yıldızlı, 165 otel ve 3 binden fazla işyerinin bulunduğu Maraş önce askeri bölge statüsünden çıkartılacak.

Rum protestosuna Kovid-19 engeli

Kıbrıs Rum yönetimi Yunanistan’ın desteğiyle, Maraş kentinin açılmasına yönelik adımlara şiddetle karşı çıkıyor. BM ve AB’ye Türkiye’yi şikâyet eden Rum yönetiminde bugün, Erdoğan’ın ziyaretini protesto gösterisi düzenlenecekti. Maraş’ın Rum yönetimi sınırı Derinya kapasında planlanan gösteri, COVID-19 salgını nedeniyle iptal edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/366040/erdogan-ve-bahceli-maras-sahilinde-piknik-yapacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.