HDP'li Garo Paylan'dan anayasa çalışması itirafı

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Millet İttifakı ile yapılan anayasa çalışması iddialarını doğrulayan bir açıklamaya imza attı.
Ankara Masası
|
23 Kasım 2020, Pazartesi - 09:00
HDP'li Garo Paylan'dan anayasa çalışması itirafı
İYİ Parti'den ihraç edilen Ümit Özdağ'ın CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi'nin ortak anayasa çalışması yaptıklarına yönelik iddiası gündemdeki yerini koruyor. 
CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, 2018 yılında muhalefetteki 4 parti olarak yeni bir anayasa taslağı üzerinde görüşmeler yaptıklarını söylerken bir diğer itiraf HDP cephesinden geldi. 




"Hep beraber anayasa çalışması yapmalıyız"   

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, geçtiğimiz gün "CHP, HDP ve İYİ Parti ortak anayasa taslağı hazırladı mı?" sorusuna "Girişim oldu" şeklinde yanıt verdi. Partilerin anayasa çalışması için bir araya gelmesinin doğal olduğunu söyleyen Paylan, "Hep beraber anayasa çalışması yapmalıyız. Geçmişte bu tip çalışmalar olmuştur. Dediğiniz şekilde olmamıştır. Bu bir girişimdir yalnızca yani anayasa çalışması bir girişim olarak o noktada kalmıştır. Çeşitli çalışmalar bu anlamda olmuştur. Olması doğal olandır" dedi.
http://www.ankaramasasi.com/haber/381040/hdpli-garo-paylandan-anayasa-calismasi-itirafi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.