Bahçeli'den Orhan Pamuk'a Ayasofya tepkisi

Ankara Masası
|
11 Temmuz 2020, Cumartesi - 15:33
Bahçeli'den Orhan Pamuk'a Ayasofya tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Ayasofya’yı yeniden camiye çevirmek dünyanın geri kalanına artık seküler değiliz demektir” diyen Orhan Pamuk'a tepki gösterdi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un "Ayasofya’yı yeniden camiye çevirmek, dünyanın geri kalanına ‘artık seküler değiliz’ demektir" şeklindeki değerlendirmesine sert çıktı.

Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada "Bir yazar müsveddesinin, “Ayasofya’yı yeniden camiye çevirmek dünyanın geri kalanına artık seküler değiliz demektir” ifadesi kafasının her zerresi dikenle sarılmış Pamuk soyisimli bir şahsın mesnetsiz sızlanmasıdır." ifadesini kullandı.

Yunanistan Başpiskoposu'nu da hedef alan MHP lideri, "Küstah bir dille, 'Türkler Ayasofya’yı ibadete açmaya cesaret edemezler.' diyen Yunanistan Başpiskoposu, bundan sonra ağır bir mahcubiyet ve mağlubiyet travmasına gömülecek, nifak saçan ağzını bıçak bile açamayacaktır." açıklamasında bulundu.

Bahçeli şu şekilde devam etti:

Atina’da tek bir cami bulunmazken, Türkiye’nin dört bir tarafında 400’e yakın Kilise, Sinegog veya Havra’nın bulunması aziz milletimizin din ve vicdan hürriyetine duyduğu hürmetin muteber bir sonucudur.

Batı dünyası hala ehl-i salip mantığıyla hareket etmektedir.

Gizli emeller ve gizil hedeflerin saklanması mümkün değildir.

Asırlar evvel İstanbul’da kurulan Latin Devleti’nin veya yeni bir Bizans’ın hayallerini kuranların hain hevesleri haram kursaklarında kalacaktır.

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borell’in geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşması bizim nazarımızda ibretliktir.

Avrupa Parlamentosu’nun çatısı altında, 1571 İnebahtı Deniz Savaşı’ndan önce Haçlı donanması teşekkülünü isteyen Papa 5.Pius’u gördüğünü eleştiri tonu yüksek bir şekilde haykırması bir bakıma itirafnamesidir.

Hatta bahsi geçen savaşta Haçlı donanmasına komuta eden kişiyi işaret ederek; “Avusturyalı Johann arıyorsanız bana bakmayın” sözleri hem sağduyulu bir devlet adamı tutumu, hem de içinde bulunduğumuzun vahim sürecin hazin özetidir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/41928/bahceliden-orhan-pamuka-ayasofya-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.