Ali Ünal: İnternet uydudan sağlanıyor kazıya gerek yok

ABB çocuklara internet sağlayacak hat için kepçe göndermedi iddialarına İYİ Parti Sincan Belediye Meclis Üyesi Ali Ünal cevap verdi.
Ankara Masası
|
11 Aralık 2020, Cuma - 19:44
Ali Ünal: İnternet uydudan sağlanıyor kazıya gerek yok

Ak Parti Evren Belediye Meclis Üyesi Hikmet Özbek,  Ankara Büyükşehir Belediye(ABB)  Meclisi’nde yaptığı konuşmada Evren’de köylere internet çekmek için yapmak istedikleri kazı için ABB tarafından kepçe gönderilmediğini iddia etmişti.

Özbek’in iddialarına İYİ Parti Sincan Belediye Meclis Üyesi Ali Ünal cevap verdi.

"Kazının kaçak kazı tanımına uygun olduğunu anlaşılmıştır"

İlgili daire başkanlığından aldığı bilgileri Meclis kürsüsünden okuyan Ünal “Sayın Meclis üyemiz dünkü iddiasında ‘Demirayak Türk Telekom’ kazı işi konusunu dile getirdi. Yapılan incelemeler doğrultusunda, haksız işlem yürütüldüğü belirtilen Türk Telekom kazıyla işiyle ilgili, Daire Başkanlığımıza bağlı ekiplerimiz tarafından bahse konu yerde yapılan inceleme neticesinde, söz konusu mera alanı, harman yeri gibi özel alanlarda yapıldığı için, bu tür alanlar içinde kamulaştırmanın önüne geçmek için, kazı güzergahlarını belirleyerek, ilçe belediye ve ilçe müdürlükler arasında koordinasyon yapılarak, gerekli yerlerden izin alınıp, çalışmaların yapılması gerekmektedir. Yerinde yapılan incelemeler neticesinde kazının kaçak kazı tanımına uygun olduğunu anlaşılmıştır.” Diye konuştu.

"Başka bir çalışmaya gerek duyulmamaktadır"

İnternetin uydudan sağlandığı için herhangi bir kazıya gerek duyulmadığını belirten Ünal “Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 9 köye vermiş olduğumuz internet hattı, tüm köylere çekilmiş, bunlar direk uydudan internet sağlayıp herhangi bir hat çekimi ya da kazı çalışması veya başka bir çalışmaya gerek duyulmamaktadır. Yani o gün yapılan kazının izinsiz ve şahsa yönelik bir kaza olduğunu ispat ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/437631/ali-unal-internet-uydudan-saglaniyor-kaziya-gerek-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.