Keçiören Belediyesi’nde çöp yok atık var

Keçiören Belediyesi, iç hizmetlerinde başlattığı sıfır atık çalışmalarına normalleşmeyle birlikte tekrar hayata geçirdi. Bu kapsamda personel yemekhanesi ve hizmet birimlerinde yerinde ayrıştırılma yöntemi ile elde edilen atıklar Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki canlıların beslenmesi için kullanılıyor, bir kısmı da kompost makinesiyle gübreye dönüştürülüyor.
Büşra Bayrak
|
11 Mart 2021, Perşembe - 11:57
Keçiören Belediyesi’nde çöp yok atık var

Keçiören Belediyesi hizmet birimlerindeki çöp kovalarının toplanarak yerine ‘geri dönüşüm atık kutularının’ konmasıyla başlayan ‘atıkların yerinde ayrıştırılması’ uygulaması uzun zamandır hizmet birimlerinde devam ediyordu.

Kontrollü normalleşme süreciyle birlikte faaliyete başlayan personel yemekhanesinde de bu uygulama yeniden hayata geçirildi. Cam, plastik ve kâğıt atıklar ayrı ayrı toplanırken yemek atıklarının bir kısmı Keçiören Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki canlıların beslenmesi için kullanılıyor, bir kısmı da kompost makinesiyle gübreye dönüştürülüyor.

Çöp yok, atık var

Geri dönüşümü hizmet içi alanda yaygınlaştırdıklarını ve belli bir sistematiğe oturttuklarını söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Personelimizi geri dönüşüme teşvik ediyoruz. İş yerinde uyguladıkları ayrıştırmayı evlerinde de yapmaları konusunda belli aralıklarla bilgilendirme yapıyoruz. Şuanda belediyemizde çöp yok, geri dönüştürülebilir atık var. Geri dönüşüm atık kutularını da görevlilerimiz gün içerisinde düzenli olarak kontrol edip gerekli temizlik ve dezenfekte işlemlerini gerçekleştiriliyor.” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/647859/kecioren-belediyesinde-cop-yok-atik-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.