Bahçeli'den emekli amirallerin bildirisine tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, emekli 104 amiralin bildirisine tepki gösterdi. Bahçeli, "Dünyanın olağanüstü bir dönemden geçtiği, Türkiye'ye yönelik husumet bloğunun kalabalıklaştığı bir zaman aralığında demokrasi düşmanlarına yeşil ışık yakan 104'lükler büyük bir suç işlemiştir. Bu suç cezasız kalamaz, kalmayacaktır. " dedi.
Ankara Masası
|
06 Nisan 2021, Salı - 10:49
Bahçeli'den emekli amirallerin bildirisine tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin gündeminde emekli 104 amiralin bildirisi ve HDP iddianamesinin iadesi vardı. Bildiri yayımlayan amirallerin rütbelerinin sökülmesini isteyen MHP lider, HDP iddianamesi üzerinden de  Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'a yüklendi. 

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

Önce 126 eski büyükelçinin şüpheli bildirisi yayımlanmıştır. Montrö tartışmaları derken Türkiye 4 Nisan'da 104 emekli amiralin bir nevi muhtırasıyla sarsılmıştır. Montrö Boğazlar Sözleşmesi Lozan'ın ayrılmaz bir parçasıdır bizim kırmızı çizgimizdir. Hiç kimsenin Montrö'yü tartışmaya açtığı falan da yoktur.

" Mavi vatanımızı bu çürüklerle nasıl savunmuşuz?"

Vehimlerinin ve gizli emellerinin esiri olan 104 emekli amiral Türk demokrasi tarihinin kara bir lekesidir. Bu lekeyi temizlemek demokrasinin, hukukun ve milli iradenin tarihe karşı namus, şühedaya da vefa borcudur. Cüretlerinin bedelini ödemelidirler. 104'lükler büyük bir suç işlemiştir. Bu suç cezasız kalamaz. Mavi vatanımızı bu çürüklerle nasıl savunmuşuz?

"Ya şerefimizle şehit oluruz ya da..."

Bu çağrı bal gibi darbe çağrısıdır. Bu bildiri demokrasiyi hedef alan torpidodur. Bu bildiri hukuk gaspı milli iradeye doğrultulmuş silahtır. Rütbeleri sökülmeli, emeklilik hakları ellerinden alınmalı, emekli maaşları kesilmelidir. Darbe heveslileri, bildiri başında zaman öldüren hayasızlar, muhtıracı münafıklar, elindeki silahı millete çevirmeyi aklından geçiren vatansızlar önce bizim bedenimizi çiğnemek mecburiyetindedir. Ve böylesi bir an geldiğinde ya şerefimizle şehit oluruz ya da şerefsizleri birer birer toprağa gömeriz.

"AYM'nin kapısına kilit vurulmalı"

İddianame 31 Mart'ta iade edilmiştir. Gerekçe olarak usul eksiklikleri gösterilmiştir. AYM'nin HDP'yi arkalayan tutumu bizim nazarımızda hükümsüzdür. Anayasa Mahkemesi adil bir karar vermemiştir. Bu üyelere soruyorum bu aziz vatanda bulunmamızın da usul eksiklikleri var mıdır? Yok şurası olmamış diyen AYM Başkan ve üyeleri bunu gidin de şehit analarına anlatın. Millet ne diyorsa biz ona göre hareket ediyoruz. Mahkeme başkanının tarafsızlığı söz konusu değildir.

AYM'nin bir darbe mirası olduğu ortadadır. AYM ayet hükmü değildir, kapısına kilit vurularak yeniden yapılandırılmalı. AYM'nin yapısı değişebilecektir.''

http://www.ankaramasasi.com/haber/694155/bahceliden-emekli-amirallerin-bildirisine-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.