Başhekim Kılıç'tan Ertan İskender açıklaması

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rahmi Kılıç, taşkınlık yaptığı için uyardığı kişinin saldırısına uğrayan asistan doktor Ertan İskender'in elinden de bıçaklandığına dikkat çekerek "Bu, mesleğini yapmasını engelleyecek bir durum" dedi.
Ankara Masası
|
28 Mayıs 2021, Cuma - 12:56
Başhekim Kılıç'tan Ertan İskender açıklaması

Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm ile Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rahmi Kılıç, taşkınlık yaptığı için uyardığı kişinin saldırısına uğrayan asistan doktor Ertan İskender'le ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Saldırganın daha önceden hastanede tedavi gördüğünü belirten Başhekim Kılıç, hastanın yara yerine bağlı şikayetler için tekrar geldiğini, doktorların ise kendisine hiçbir sıkıntısının olmadığını daha sonra fizik tedavi alacağını söylediklerini aktardı. 

"Psikolojik tedavi görüyordu"

Doktor İskender'in daha önceden saldırganın intihar girişimini engellediğine dikkat çeken Kılıç, psikolojik rahatsızlık tedavisi gören şahsın kontrollerinin devam ettiğini belirtti. 

"Saldırı tasarlanmış"

İskender'in elinden de bıçaklandığına vurgu yapan Kılıç, "Bu ileride mesleğini yapmasını da engelleyen bir durum. Ve bu üç yıllık bir asistan arkadaşımız. Yeterli eğitimi almış ortopedi uzmanı olmaya nazet bir arkadaş. Bu arkadaş sağ elinden, parmaklarını koparacak şekilde yaralanıyor. Bu acı bir şey. Bu doktor arkadaşlarımızın şevkini kıran, çalışma hakkını yaralayan bir şey. Hem de kovid döneminde böyle bir şeyin başlarına gelmesi çok üzücü. Hastayla sürekli ilgileniyorlar" dedi. 

Saldırganın öğle saatlerinde gelerek akşama kadar beklediğini ifade eden Kılıç, olayın tasarlandığına vurgu yaparak gerekli cezanın verilmesini istedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/802944/bashekim-kilictan-ertan-iskender-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.