Kim Jong-un'dan korkunç talimat

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ülkede yaşanan gıda sıkıntısı nedeniyle ülke genelinde evcil köpeklerin toplanması talimatı verdi.
Ankara Masası
|
17 Ağustos 2020, Pazartesi - 23:50
 Kim Jong-un'dan korkunç talimat

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un evcil köpekleri toplatma talimatı verdiği iddia edildi.

Daily Mail'de yer alan habere göre, Güney Kore'nin Chosun Ilbo gazetesine açıklama yapan kaynak, Kim'in, evcil köpekleri "burjuva ideolojisinin ve kapitalist yozlaşmanın sembolü" olarak gördüğünü söyledi.

Evcil hayvan beslenen evlerin tek tek tespit edildiği iddia edilirken, hayvanlarını vermek istemeyenlere zor kullanıldığı ve hayvanlara el konulduğu ifade edildi.

'GIDA SIKINTISININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN KULLANILACAK'

Zorla alınan köpeklerin ülkede yaşanan gıda sıkıntısının önüne geçmek için kullanılabilineceği belirtilirken, haber kaynağı, "Bazı köpekler, devletin işlettiği hayvanat bahçelerine gönderiliyor ya da köpek eti restoranlarına satılıyor." diye konuştu.

KUZEY KORE GIDA KITLIĞI İLE KARŞI KARŞIYA

Birleşmiş Milletlerin (BM) bir süre önce yayımladığı bir rapor, Kuzey Kore'nin 25,5 milyon nüfusunun yüzde 60'ının, Pyonyang yönetiminin nükleer programı nedeniyle uygulanan uluslararası yaptırımlarla kötüleşen "yaygın gıda kıtlığı" ile karşı karşıya olduğunu ortaya koymuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/86347/kim-jong-undan-korkunc-talimat
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.