Keçiören'deki pazar kavgasında A Takımı iddiası

CHP Keçiören İlçe Başkanı Bülent Gündoğan, ilçedeki pazar kavgasının altında Keçiören Belediyesi'nin 'A takımı' diye bilinen bir yapılanmasının olduğuna işaret etti.
Ankara Masası
|
25 Ağustos 2021, Çarşamba - 16:30
Keçiören'deki pazar kavgasında A Takımı iddiası

Keçiören'de bir pazarda çıkan ve "ezik şeftali kavgası" şeklinde servis edilen haberle ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. 

Ankara Masası'na konuşan CHP Keçiören İlçe Başkanı Bülent Gündoğan, çıkan olayların altında  Keçiören Belediyesi'nin 'A takımı' diye bilinen bir yapılanmasının  olduğunu ifade etti. 

"Bu yapılanma pazarlardaki asayiş, pazarcıların satış düzeni, parklardaki genel ahlak kuralları gibi çalışmalar yürütüyor." diyen Gündoğan, "Kamusal alanda üstlerine vazife olmayan görevleri ifa etmeye çalışıyorlar. Bundan dolayı da zaman zaman Keçiören'de bu tip gerginlikler yaşanıyor." dedi.

"Asayişin bu şekilde sağlanmasına gerek yok"

Söz konusu kişileri yasalarla çizilmiş yetkiler çerçevesinde hareket etmeye davet eden Gündoğan, "Zaten bunu yaptıklarında bu tip olaylar cereyan etmeyecektir. Pazarlarda asayişin bu şekilde sağlanmasına gerek yok. Çünkü Altındağ'da, Çankaya'da, Yenimahalle'de, Mamak'ta, Sincan'da ve Pursaklar'da bu tip yapılanmalar yok. Aileler refah ve huzur içinde alışverişlerini de yapabiliyorlar. Yani böyle bir yapıya ihtiyaç yok." şeklinde konuştu. 

Gündoğan, düzenden getirmekten çok huzursuzluk çıkaran yapının  resmi  güvenliklerle değiştirilmesini beklediklerini ekledi.

Keçiören'de pazar kavgası

Keçiören'de bir pazarda satın adlığı ürünleri çürük olduğu gerekçesi ile iade etmek isteyen bir müşteri ile satıcılar arasında çıktığı iddia edilen tartışmada 4 kişi yaralanmış 13 kişi gözaltına alınmıştı. 

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada  "Yıllarca mafyaya, pazar mafyasına karşı vatandaşlarımızın huzurlu alışverişi için elimizden geleni yaptık. Ne eyvallah ettik ne de vatandaşımızı ezdirdik. Doğru esnaf başımızın tacı ama vatandaşa hakaret eden, çürük mal satan esnafa da müsaade ve müsamahamız olmadı.  Bundan sonra da olmayacak, bu böyle biline." demişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/971407/keciorendeki-pazar-kavgasinda-a-takimi-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Hasan ARSLAN
25 Ağustos 2021, 23:43
Başkanı sonsuza dek destekliyoruz.