Rusya’ya giriş kuralları değişti!

Rusya’da ülkeye giriş yapmak isteyen yabancıları ilgilendiren bazı yeni yasa ve değişiklikler 1 Eylül itibariyle yürürlüğe girdi.
Zeliha Demirci
|
07 Eylül 2021, Salı - 18:03
Rusya’ya giriş kuralları değişti!

Rusya’da ülkeye giriş yapmak isteyen yabancıları ilgilendiren yasa değişikliğine gidildi. Buna göre artık Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri vatandaşları, yalnızca gelmeden 3 gün içerisinde yapılmış ve negatif sonuçlu bir PCR testi sunarak Rusya'ya girebilecek. Rusya’ya gelen tüm BDT vatandaşlarından COVID-19 Free Travel uygulamasını indirip yüklemesi istenecek. Bu uygulama daha önce yalnızca Ermenistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Belarus vatandaşları için de geçerliydi.

Rusya’da yakın akrabaları olan yabancı ülke vatandaşları için düzenlenen ‘özel vize’ alma koşulları da kolaylaştırıldı. Düzenleme, Rus vatandaşı ve akrabası olan kişileri kapsıyor. Yeni düzenlemeye göre Rusya'da yakın akrabası olan yabancı ülke vatandaşları, basitleştirilmiş prosedürle vize alabilecek. Ayrıca akrabalık ilişkisi olan yabancıların ülkede kalabilme süresini 3 aydan 1 yıla çıkaran yasada yakın akraba kategorisinde eşler, ebeveynler, çocuklar, erkek kardeşler, kız kardeşler, büyükbabalar, büyükanneler ve torunlar yer alıyor. Yeni düzenlemeyle birlikte yabancıların vize alma hakkının devamı için her üç ayda bir ülke dışına çıkma zorunluluğu da kaldırıldı.

"1 yıla kadar uzatıldı"

Mevcut şartlarda Rusya İçişleri tarafından düzenlenen davetiye ile ülke konsolosluklarından alınan 3 aylık ‘özel vize’ ile ülkeye giriş yapabilen Rus vatandaşlarının yakın akrabaları, yeni düzenleme ile davetiyeye gerek olmadan sadece yazacakları bir dilekçe ile ülkelerinde bulunan Rus konsolosluk ve elçiliklerinden 1 yıl geçerli çoklu vize alabilecek. Birden fazla özel vizenin geçerlilik süresi 1 yıla kadar uzatılırken, bu vizelerle Rusya’da herhangi bir kısıtlama olmaksızın yıl boyunca kalmak mümkün olacak.

(Haberrus.ru)

http://www.ankaramasasi.com/haber/996660/rusyaya-giris-kurallari-degisti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.