Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz Ankara Masası'nı ziyaret etti

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara Masası ziyaretinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı verirken, 2022 yılında Ankara’nın büyük bir festivale ev sahipliği yapacağını duyurdu.
Büşra Bayrak
|
28 Ekim 2021, Perşembe - 17:21
Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz Ankara Masası'nı ziyaret etti

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara Masası’na ziyarette bulundu.

Ankara Masası’nın Başkent üzerinden 84 milyona hitap edecek bir mecra olduğundan bahseden Yılmaz, ”Ankara 6 milyonluk bir kent ama 84 milyon ikametgahı var.  Dolayısıyla bu kentin mecraları aslında çok daha güçlü olmalı." dedi.

"84 milyona hitap edecek bir mecra"

Ankara Masası'nda çok güçlü bir altyapı gördüğünü ve böyle bir yerin Başkent'te bulunmasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren Yılmaz, "Kentin içeriklerini toplumla buluşturmamız gerekiyor. 5 bin yıllık tarihi olan bir kentte yaşıyoruz. Cumhuriyeti kuran kent, politikanın merkezi, siyasetin merkezi... Bu coğrafyada insan kaynakları ve haber kaynağı olarak bu kadar değerli bir yer yok aslında. Dolayısıyla yerel basının yok olmakla karşı karşıya kaldığı bir ortamda Ankara Masası'nı Başkent üzerinden 84 milyona hitap edecek bir mecra olarak gördüm. Teknik olarak da çok iyi bir yapıyla karşılaştım.” ifadelerini kullandı. 

Ankara 100'üncü yılda kültür ve sanatın Başkenti olacak

Konuşmasında AKK’nin yapısı ve amaçlarına da değinen Yılmaz, şöyle konuştu:

“Ankara Kent Konseyi bütçesiz bir kuruluş. İcra makamı yok. Bin 500’e yakın kurum ve kuruluşu temsil ediyor. Kentteki bütün birikimin kürsüsü aslında. Dolayısıyla kentteki bütün içerik üretenlerin görünür hale gelmesini planlıyoruz. Büyükşehir Belediye Meclisi, aldığımız tavsiye kararların tamamını oybirliği ile geçiriyor. Hayata dair her alanda kentin ihtiyaçlarına çözüm üreten bir yapı. Ortak akıl ve katılımcılığın dünyadaki en değerli örneklerinden biri. Bu süreçte kentteki kent aidiyetini artırmakla ilgili 'Üniversite Başkentte Okunur' kampanyasını başlatmıştık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş, kampanyanın ev sahibi oldu. Bu kampanyanın ev sahibi ve davet edicisi olarak gelen çocukların tamamına da yurt oldu. Tarihten beri yurt olmayı çok önemseriz. Misafirlerimize karşı hassas bir toplumuz. Öğrencilerimizin yurdu olması, bu kentin 6 milyonun her birinin ev sahibi olması, kente karşı aidiyeti artırdı. Yüzde 1'lik dilimden öğrenci almamıza rağmen üniversiteyi bitirip bu kenti terk eden arkadaşlarımız vardı. Biz Başkentin kalınması gereken bir kent olduğunu anlatmaya çalıştık. Bu kent artık bir eğitim kenti olsun istiyoruz. 300 bin üniversite öğrencimizin her birinin turizm elçisi olacağı, gelen herkese ev sahibi olacağı... Kültürün, sanatın olmadığı kentte yaşam olmaz, huzur olmaz, nefes alınmaz.  1 milyon 800 bin işgücünün olduğu Ankara'da insanların nefes alabilmesi için bu kentin kültür ve sanatla barışık bir kent haline gelmesi en büyük hayalimiz."

“2022’nin Mart ayında büyük bir sürpriz geliyor”

"AKK'nin ileriye yönelik bir sürprizi olacak mı?" sorusuna da yanıt veren Yılmaz, "2022’nin Mart ayında büyük bir sürpriz geliyor. İstanbul’a kaptırdığımız kültür sanat öncülerini Ankara'ya döndüreceğimiz büyük bir festival geliyor.” dedi.

“Ankara üzerinden bağımsızlığımızı haykıracağız”

Ankara Masası aracılığı ile vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı da kutlayan Yılmaz şöyle devam etti: 

"Ankara Kent Konseyi olarak belediye kanuna göre kurulduk ama kurulduğumuz andan itibaren kent aidiyetini artırıp, kentteki bütün sosyolojileri Cumhuriyet değerleri üzerinden kardeş yapmayı hedef haline getirdik. Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 100’üncü yılında 27 Aralıkta on binlerce kişiyle Kızılay'da yürüdük ve ‘İyi ki geldin’ dedik.  İstiklal Marşı’nın, TBMM’nin, Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100’üncü yıllarının ardından iki yıl sonra da Cumhuriyetin 100’üncü yılını coşkuyla kutlamamız gerekiyor. 100 yıl önceki heyecanla bütün mazlum milletlerin umudu olduğumuzu tekrar dünyaya haykırmamız gerekiyor. Bugünleri ne kadar güçlü kutlarsak, tekrar bağımsızlık mücadelesi vermek zorunda kalmayız. Biz 100 yıl önceki hikayemizi unutmayacağız. Ankara, 98’inci yılında Cumhuriyeti güçlü bir şekilde kutlayacağımız bir merkezdir.  Ankara üzerinden Türkiye ve dünyaya bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü, demokrasimizi haykıracağız. Bu açıdan Ankara'daki etkinliklere iki yıl sonraki hazırlıklar açısından da Cumhuriyetin 100’üncü yılının altını çizmek isteyerek kutlamamı yapmak istiyorum.” 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1083530/ankara-kent-konseyi-baskani-halil-ibrahim-yilmaz-ankara-masasini-ziyaret-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.