Mehmet Yılmazer'den Mansur Yavaş istifa edecek iddiası

AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 6 ay içerisinde istifa edeceğini iddia etti.
Ankara Masası
|
30 Kasım 2021, Salı - 18:54
Mehmet Yılmazer'den Mansur Yavaş istifa edecek iddiası

AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarının ardından dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

"Mansur Yavaş, ülkücülükten de kovuldu" ifadelerini kullanan Yılmazer, Yavaş'ın 6 ay içerisinde istifa edeceğini öne sürdü.

Yılmazer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı;

Mansur Yavaş, ülkücülükten de kovuldu. Geri dönemeyeceği bir yola girmiş siyasal derinliklerde yürüyemeyecek hale gelmektedir. Bundan yaklaşık 8-9 ay önce Mansur Yavaş en geç 4.yılında istifa etmek zorunda kalacaktır derken bana nasıl yani diyenler, önümüzdeki 6 ayı iyi izlesin

Mansur Yavaş bugüne kadar ülkücü geçmişi sebebiyle siyasal alanda ayağı kaymayan ya da ıslak zemine bastırılmayan bir korumalı fanus içerisinde tutulan bir siyasi aktör iken bugünden sonra yalnızlaşacak ve etrafındaki ülkücülerle de yolu ayrılacaktır.

Öteden beri zaten CHPlilerin kontrollü başkanıyken şimdi milliyetçi camianın da “acaba” diyeceği bir figüre dönüşüyor. Devlet Bahçeli’nin bugünkü açıklaması Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı hevesini tamamen bitirecek niteliktedir.

Zaten belediye başkanlığındaki başarılı olduğu iddiası bir algı üzerine kurgulanan Mansur Yavaş’ın bugüne kadar dayandığı milliyetçi tabandaki oluşturduğu rahatsızlığı bugünden sonra toparlayabilmesi mümkün görünmüyor.

Belediyecilik faaliyetlerini iki buçuk yıldır askıya alması da zaten daha önce kurulduğu konforlu alandan kaynaklanmaktaydı. Bugünden sonra milliyetçi tabanı elinde tutmak için göstereceği çabalar bu defa da CHPlileri rahatsız edecek bu sebeple ABB’de istenmeyen adam olacaktır

Sonuç olarak; dayandığı tabanın dinamiklerini değiştirmek isteyen ABB başkanı bugün aynı taban tarafından bir kenara itilmekle karşı karşıyadır. Bu nedenle CHPye sığınma yolunu seçebileceği gibi Mevlana Bulvarı üzerindeki eski binaya da yakınlaşma emareleri gösterebilecektir.

Meral Akşener’in Ekrem İmamoğlu’dan yana işaret verdiği durumda ABB “iyi”leşemeyecek elde ettiği siyasi konforu bugünden sonra kaybedecektir. Ne demişler: Herkesin bir hesabı vardı ama Allah’ın hesabı galip gelmektedir. Mansur’suz bir Ankara’ya hazır olmalı.

Bahçeli ne dedi?

Alpaslan Türkeş'i anma töreninde yaşanan gerginlikle ilgili grup toplantısının ardından gazetecilere konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli 'Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Beyin elinin altında geliştiği kanaati hakim. Bundan sonra Mansur Yavaş dikkat etsin. Arkasında bir ülkücü nefes var.' diye konuşmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1148441/mehmet-yilmazerden-mansur-yavas-istifa-edecek-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
beypazarı
01 Aralık 2021, 08:36
davasını satanlarla hiç bir yola gidilmeeezzz....